VIDEO / Primul tren electric produs in Polonia pentru CFR Calatori a intrat in Romania, aseara, prin Vama Curtici

Primul tren electric produs de catre Alstom Polonia pentru a fi livrat Romaniei, prin Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF), a intrat, aseara, in tara noastra pe la Vama Curtici. Rama urmeaza sa ajunga la Bucuresti, pe ruta Arad – Sighisoara – Brasov – Ploiesti Vest.


Acesta a trecut testele si inspectia finala de fabrica si a fost expediat in 29 noiembrie catre Bucuresti, fiind prima livrare din cadrul contractului privind achizitia a 37 de rame electrice pentru servicii de transport feroviar de calatori de mediu si lung parcurs.

Anterior ajungerii trenului in gara Curtici, Ionut-Cristian Savoiu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a postat un clip video cu garnitura aflata pe drum spre Romania.

In prima etapa, dupa testele statice, trenul va efectua o serie de teste dinamice, pe Inelul de la Faurei al AFER si pe reteaua feroviara publica.

Dupa finalizarea tuturor acestor etape si atingerea momentului in care ARF poate prelua trenul, inclusiv pentru circulatia cu calatori in siguranta, trenul va fi pus in circulatie de catre CFR Calatori, castigatorul licitatiei pentru primul contract de servicii publice de transport feroviar de calatori atribuit competitiv.

Conform secretarului de stat in Ministerul Transporturilor Ionel Scriosteanu, dupa efectuarea testelor statice si dinamice, care vor avea loc la Faurei, trenul electric va intra in circulatie, cu calatori, pe linia feroviara CFR Bucuresti – Constanta. (I.P.)

Leave a Reply