Curtea de Apel Craiova a decis ca politistii spagari de la Vama Calafat, retinuti in urma cu 2 saptamani, sa se intoarca la locurile de munca

Politisti de frontiera de la Vama Calafat retinuti pentru luare de mita, in urma descinderilor procurorilor DNA, din 23.11.2023, s-au intors la serviciu, desi sunt plasati sub control judiciar. Ei si-au reluat activitatea chiar in functiile din care ar fi luat mita in repetate randuri, dupa ce magistratii Curtii de Apel Craiova au admis recursul acestora la masura arestului preventiv.


Decizia ca cei 23 de vamesi de la Calafat sa fie cercetati sub control judiciar pentru 60 de zile a fost luata de magistratii Curtii de Apel Craiova.

Judecatorii au hotarat ca vamesii se pot intoarce la munca, dar nu pot comunica intre ei. De asemenea, ei au obligatia de a veni la Parchet ori de cate ori sunt chemati. Vamesii sunt acuzati de luare de mita.

Suspectii erau urmariti de anchetatorii DNA din 2022, iar supravegherea a durat pana in noiembrie 2023. In urma perchezitiilor care au avut loc la locuintele celor vizati in aceasta ancheta, politistii au gasit in total 155.000 de euro, 70.000 lei, parfumuri, tigari.

In 24 de ore, pe la Vama Calafat treceau aproximativ 4.000 de autovehicule si camioane. De la fiecare sofer se cerea o “taxa” de 5 euro. Suma poate parea mica, dar la final de tura, se aduna o suma importanta, care se impartea intre cei care fusesera de serviciu. (V.E.)

Leave a Reply