Timisorenii nu vor ingheta de frig! „Reusim sa mentinem un stoc constant atat la carbune cat si la gaze naturale”, anunta administratorul COLTERM

Temperaturile tot mai scazute din ultimele saptamani au insemnat cresterea parametrilor de furnizare a agentului termic pentru incalzire si apa calda si, implicit, un consum mai mare de combustibil.


Cu toate acestea, reusim sa mentinem un stoc constant atat la carbune cat si la gaze naturale. La modul concret, sfarsitul lunii noiembrie 2023 ne-a gasit cu urmatoarele stocuri:

  • Carbune: 90.049 tone (fata de 43.050 de tone in perioada similara a anului trecut), din care 15.279 tone au intrat in noiembrie, in conditiile unui consum de 19.630 de tone, pe parcursul lunii care tocmai s-a incheiat;
  • Gaz inmagazinat: 121.721 MWh (fata de 38.585 MWh, la sfarsitul lui noiembrie 2022).

Tot in noiembrie, s-au executat si finalizat o serie de lucrari sau interventii la instalatiile de la CET Sud, intre care mentionam revizia la instalatia de preparare a slamului dens, dar si finalizarea reviziei la instalatiile din gospodaria de carbune.

De asemenea, a fost necesara si interventia la unul din cazanele de abur. A fost reparata izolatia termica la cazanul nr. 3, ceea ce ne permite sa functionam cu toate “motoarele turate”.

Aceasta in conditiile in care la inceputul lunii trecute, in 06 noiembrie, am pornit cazanul de abur nr. 1, iar trei zile mai tarziu am pornit si turbina (cu o putere medie de 5,5 MW). Pornirea cazanului nr. 3, in cursul ultimei saptamani din noiembrie, a insemnat imbunatatirea puterii turbinei, care practic si-a dublat performanta: a crescut de la media amintita, de 5,5 MW, la 11,8 MW. (Administrator Special Colterem – Alexandru-Cristian Amza)

Leave a Reply