Vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, acuzat de procurorii DNA ca a „sifonat” informatii din interiorul institutiei catre anumiti speculanti imobiliari

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul Nicolaescu Marius-Florinel (foto 2), vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges, pentru savarsirea infractiunilor de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite si complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, la aceasta etapa procesuala, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2022, in contextul realizarii proiectelor “Locuinte protejate – siguranta si ingrijire Arges”, “Centru de criza pentru persoane adulte cu dizabilitati” si “Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilitati”, ce vizau achizitia de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges (D.G.A.S.P.C.) Arges a unor locuinte destinate persoanelor vulnerabile, suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, in calitatea mentionata mai sus, ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informatii nedestinate publicitatii referitoare la:
– modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau sa fie achizitionate,
– pretul care va fi oferit pentru fiecare imobil,
– perioada in care urmau sa fie facute achizitiile (in cursul anului 2023),
– modalitatea de achizitie.

In contextul mentionat mai sus, in cursul anului 2023, conducerea D.G.A.S.P.C. Arges, beneficiind de ajutorul suspectului Nicolaescu Marius-Florinel, ar fi achizitionat de la o societate comerciala administrata de una din persoanele carora li se divulgasera aceste informatii, cu incalcarea prevederilor legale si la preturi supraevaluate, un numar de cinci cladiri destinate persoanelor vulnerabile, in conditiile in care acestea nu erau finalizate si nu erau racordate la retelele de apa, gaze si canalizare.

Prin aceste demersuri, a fost cauzat un prejudiciu D.G.A.S.P.C. Arges de pana la 3.550.000 lei, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit, in acelasi cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informatiilor nedestinate publicitatii.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Suspectului Nicolaescu Marius-Florinel i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie. (Comunicat DNA)

Leave a Reply