Filiala Timisoara a Uniunii Scriitorilor din Romania a decernat premiile pe anul 2023. Jurnalista Daniela Ratiu, distinsa cu Premiul Cartea Anului pentru Proza

Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Timisoara a organizat, miercuri, 6 decembrie 2023, in Sala de cenaclu din Piata Sf.Gheorghe nr. 3, ceremonia de decernare a premiilor UST, pe anul 2022.


Cu acest prilej, reprezentantii Filialei USR Timisoara au atras atentia ca administratia userista a Primariei Timisoara a tratat cu o indiferenta sfidatoare solicitarea scriitorilor de a sponsoriza premiile. De fapt, cu acelasi dispret pentru cultura au fost tratati scriitorii timisoreni si in 2022.

“Autoritatile locale au tratat cu un dispret absolut, incepand de anul trecut, ideea de a finanta premiile Uniunii Scriitorilor Timisoara, asa  cum Primaria Timisoara a sponsorizat intotdeauna. Am incercat cu domnul presedinte si cu Mircea Mihaes se obtinem sponsorizari. Raspunsul a fost: “Ma, iar ati venit cu cersitul!”, a explicat secretarul USR, scriitorul Marian Odangiu.

Juriul pentru premiile literare ale Uniunii Scriitorilor Timisoara, alcatuit din Marcel Tolcea, presedinte, Cristian Ghinea, Radu Pavel Gheo, Gheorghe Secesan si Lucian Vasile Szabo, a decis acordarea urmatoarelor premii pentru lucrari publicate in anul editorial 2022:

Premiul Opera Omnia – Prof. univ. dr. Corneliu Mircea

Premiul Cartea anului pentru Poezie – Adrian Bodnaru pentru volumul ”Prea batran pentru Apollinaire, prea tanar pentru Napoli”, Editura Vinea, 2022

Premiul Cartea anului pentru Proza – Daniela Ratiu pentru volumul ”Ultimul an cu Ceausescu”, Editura Litera, 2023

Premiul Cartea anului pentru Critica, Istorie literara si Eseu – Alexandru Ruja pentru volumul ”Istoria literaturii romane contemporane din Vest”, Editura David Press, 2022. (I.P.)

Sursa: https://www.ziuadevest.ro/

Leave a Reply