Katie Melua, capul de afis al primului concert de inchidere a Capitalei Europene a Culturii TM2023. Pe scena, alaturi de vedeta din Marea Britanie, 50 de elevi de la Liceul de Arta din Timisoara

Concertele de inchidere a Capitalei Europene a Culturii TM2023 incep, in aceasta seara, pe scena din Piata Unirii din Timisoara, organizatorii anuntand ca au pregatit un line-up impresionant de artisti internationali si nationali, printre care Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Klangphonics, Delia, EMAA si José González, la care sunt asteptati mii de spectatori.


Tocmai pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa ia parte la evenimentele din oras, Primaria Municipiului Timisoara a anuntat ca, in perioada 8.12.2023 – 10.12.2023, se acorda gratuitate pe toate liniile de tramvai, autobuz si troleibuz. De asemenea, in acest weekend, sunt suplimentate liniile de transport in comun si se prelungeste programul de circulatie.

Revenind la concertele din Piata Unirii, din aceasta seara, capetele de afis sunt Delia si Katie Melua. Celebra artista de origine georgiana, stabilita in Marea Britanie de aproape 20 de ani, a cerut organizatorilor din Romania sa gaseasca un cor de fete, care sa urce cu ea pe scena.

Dorinta artistei a fost indeplinita, astfel ca alaturi de ea, pe scena din Piata Unirii, vor fi prezente 50 de eleve ale Liceului de Artă „Ion Vidu”. Este vorba de Corul pe voci egale, condus de dirijoarea Maria Gyuris, cor infiintat in 1988.

Katie Melua este una dintre cele mai de succes artiste din Marea Britanie, cu peste 11 milioane de albume vandute si peste 56 de premii de platina.

Inchiderea simbolica a anului cultural „Timisoara 2023” aduce peste 85 de evenimente culturale – spectacole de teatru, concerte, ateliere, expozitii, performance-uri etc – al caror program poate fi consultat pe site-ul continua.timisoara2023.eu. (E.T.)

Leave a Reply