O litera in oglinda: Spectacol dedicat poetului Nichita Stanescu, pe scena Teatrului National din Timisoara

In 13 decembrie se implinesc 40 de ani de cand versurile lui Nichita Stanescu calatoresc singure prin lume, trasand in continuare istoria literaturii romane. Nominalizat in 1979, la propunea poetului suprarealist Arthur Lundkvist (Suedia), la premiul Nobel pentru literatura, Nichita Stanescu ramane, dincolo de orice dihotomie literara sau biografica, un mare poet, marele poet roman al secolului al XX-lea. Versurile sale sunt formatoare de limba romana, creatoare a celor mai profunde – si a celor mai inalte – forme de expresie ale spiritului.


Teatrul National din Timisoara redeseneaza profilul poetic al lui Nichita Stanescu, marti, 12 decembrie 2023, de la ora 19, la Studio „Utu Strugari”, in spectacolul O LITERA IN OGLINDA, de Doru Iosif.

Pentru o seara, Doru Iosif, el insusi poet si muzician, isi va ghida publicul intr-o incursiune tandra, luminoasa prin universul poetic al lui Nichita Stanescu, cu dimensiunea intelegerii intime pe care o are fata de teatru, fata de poezie si fata de muzica.

Actorul Teatrului National va fi insotit in aceasta rememorare lirica de muzicianul Marius Iacovania, care va acompania lumea lui Nichita cu sonoritatea plina de farmec a chitarei sale.

Biletele pot fi achizitionate on-line pe www.tntm.ro sau fizic, de la Agentia de bilete „Marasesti” (str. Marasesti nr. 2, orar marti – duminica, intre orele 11 – 19).

(I.P.)

Leave a Reply