PROTEST! Grefierii au blocat activitatea instantelor judecatoresti din Timisoara, pentru 2 ore, cerand plata integrala a drepturilor salariale (VIDEO)

Activitatea instantelor de judecata de la Curtea de Apel Timisoara, Tribunalul Timis si Judecatoria Timisoara a fost blocata, astazi, intre orele 10-12, de un protest spontan al grefierilor care fac parte din Sindicatul National al Grefei Judiciare Dicasterial.


Grefierii si-au intrerupt activitatea si au iesit in holul Palatului Dicasterial, unde are loc protestul tacut, sustinut cu mesaje revendicative tiparite pe coli de hartie.

“Tot asa o tineti din 2004. Ne dati drepturile, salariile, dupa 8-12 ani. Ne-am saturat!”, se poate citi pe o mini pancarta, drepturile salariale fiind leitmotivul protestului.

De altfel, reprezentantii Sindicatului Dicasterial au avertizat, inca din toamna anului trecut, ca vor recurge la proteste care vor bloca sistemul judiciar, daca nu li se indeplinesc cerintele de ordin salarial.

„Foarte curand, niciun grefier nu va mai raspunde la telefonul personal, dupa orele de program, in zilele libere sau de repaus saptamanal, pentru a efectua sute de ore suplimentare neplatite sau pentru serviciul de permanenta la arestari, indiferent ca vorbim despre infractiuni usoare, talharii sau chiar crime. Sa vedem, atunci, cum prim-ministrul Romaniei va invoca, din nou, importanta muncii grefierilor pentru bunul mers al sistemului judiciar!”, au anuntat sindicalistii.

„Chiar daca nu suntem o categorie profesionala numeroasa, incat sa reprezentam capital electoral, avem capacitatea necesara sa blocam sistemul judiciar”, au mai avertizat reprezentantii grefierilor.

Reamintim ca, in 4 decembrie, sute de grefieri din toata tara au protestat in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cerand plata integrala a salariilor.

Pe lista revendicarilor, in afara de plata integrala a salariilor, inaintea oricaror obligatii banesti ale angajatorilor, se mai regasesc si asigurarea resurselor materiale necesare functionarii in conditii normale a instantelor judecatoresti, initierea negocierii colective in vederea incheierii contractului colectiv de munca la nivel de sector de negociere colectiva – Justitie, pentru personalul auxiliar de specialitate, conex si contractual din cadrul instantelor judecatoresti, dar si emiterea unui indrumar catre ordonatorii secundari si tertiari de credite pentru uniformizarea modului de eliberare a adeverintelor necesare in vederea stabilirii dreptului la pensie al personalului auxiliar de specialitate. (G.I.)

UPDATE: Activitatea instantei a fost blocata si la Judecatoria Sannicolau Mare.

Leave a Reply