Cine se pregateste sa fie noul presedinte al Curtii de Apel Timisoara, la finalul concursului pentru numirea judecatorilor in functii de conducere organizat de CSM

Demisia intempestiva a judecatorului Mircea Cretu din functia de presedinte al Curtii de Apel Timisoara, dupa ce Sectia pentru judecatori din CSM a amanat numirea vicepresedintilor si sefilor de sectie sub pretextul unui concurs aflat in desfasurare, a redus la jumatate numarul candidatilor la sefia instantelor banatene.


Cu alte cuvinte, nu a mai ramas in cursa decat judecatoarea Dica Maria Cristina, presedinta Sectiei litigii de munca si asigurari sociale, care are toate sansele sa-i succeada lui Mircea Cretu la conducerea Curtii de Apel Timisoara.

Mai cu seama ca la cele doua probe desfasurate pana in prezent, respectiv sustinerea proiectului referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentu care candideaza si testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane, Dica Maria Cristina a obtinut punctaje aproape maxime, 9,50 si 9,60, ceea ce inseamna ca a fost aproape imposibil de batut. De precizat ca judecatoarea Adriana Stoicescu nu s-a inscris la concurs, din cauza ca nu indeplinea criteriul vechimii la Curtea de Apel.

Rezultatele „Concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor la curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii, organizat in perioada septembrie – decembrie 2023” de Consiliul Superior al Magistraturii vor fi facute publice in data de 14 decembrie, dupa solutionarea contestatiilor. (G.I.)

Leave a Reply