Marsul Eroilor / Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria: “Tinem aprinsa flacara memoriei, un omagiu celor cazuti pentru libertate la Revolutia Romana din Decembrie 1989”

Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria, o prezenta permanenta in comunitatea locala inca din 2010, va organiza traditionalului Mars al Eroilor, in data de 16 decembrie 2023, cu incepere de la ora 18, cu plecare din Piata Maria. Marsul Eroilor organizat de suporterii timisoreni a ajuns la cea de-a 18-a editie.


Acest eveniment de amploare are loc in fiecare an pentru a aduce omagiu celor cazuti pentru libertate la Revolutia Romana din Decembrie 1989 si pentru a incuraja unitatea si respectul intre locuitorii Timisoarei.

Marsul Eroilor initiat de Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria nu este doar o simpla parcurgere a unui traseu simbolic. Este un act solemn, plin de semnificatie, ce reaminteste participantilor ca fiecare pas inseamna recunostinta fata de cei care au sacrificat totul pentru libertatea noastra.

Traseul include opriri la locuri incarcate de semnificatie, precum Catedrala Mitropolitana, Opera Romana, Memorialul Revolutiei sau Cimitirul Eroilor.

In mesajul tinerilor de la Drukeria se arata:

”Daca ne uitam istoria suntem condamnati sa o repetam. De aceea tinem aprinsa de 18 ani flacara memoriei, in cinstea fratilor, parintilor sau surorilor noastre, cei care au facut sacrificiul suprem in urma cu 34 ani pentru ca tuturor sa ne fie mai bine. Fiecare pas pe care il facem pe acest traseu de trei kilometri ne indeamna sa nu uitam si sa luptam pentru ceea ce avem: libertate. Asteptam cu caldura alaturi de noi, la fel ca in fiecare an, oameni de toate varstele”.

Adunarea este sambata, 16 decembrie, la ora 18, in Piata Maria, loc simbolic in care nemultumirile timisorenilor au rabufnit.

Se porneste apoi in jurul orei 18,30, pret de aproape 2 ore si jumatate, cu destinatie finala Cimitirul Eroilor din Calea Aradului, acolo unde va fi aprinsa o lumanare si toti se vor ruga pentru cei care au murit sau au fost raniti in zilele acelui decembrie.

Tinerii au concluzionat:

”Recomandam celor care vor sa ni se alature sa ia in calcul conditiile meteo si sa aiba imbracaminte calduroasa si incaltaminte confortabila. Evenimentul este unul potrivit oricarei varste, fiind un bun prilej de a transmite mai departe copiilor invataminte despre valorile si spiritul Timisoarei.

Seara se incheie apoi alaturi de trupa timisoreana Imund si de artistul local de hip-hop Dani Tobe, la un concert memorabil dedicat Marsului Eroilor si Revolutiei, ce va avea loc cu incepere de la ora 21.00, tot sambata, la Nemesis Art Club. (Bastion).

Va multumim si va asteptam alaturi de noi! Timisoara, 11 decembrie 2023”. (I.P.)

Sursa: ziuadevest.ro

Leave a Reply