Un preot de la Manastirea Hodos-Bodrog „s-a mutat la viata cea vesnica”, la doar 50 de ani

Arhiepiscopia Aradului anunta trecerea in nefiinta a parintelui ieromonah Veniamin Stan. Parintele, originar din Maramures, a slujit la Manastirea Hodos-Bodrog timp de 9 ani. Inmormantarea va avea loc vineri, 15 decembrie, ora 13, la Manastirea Hodos-Bodrog.


Comunicatul emis de Arhiepiscopia Aradului:

“Parintele ieromonah VENIAMIN Stan, slujitor la Manastirea Hodos-Bodrog, jud. Arad, a incetat din viata, dupa o lunga suferinta, astazi (ieri, n.n.), 13 decembrie 2023, la varsta de 50 de ani.

In aceste momente cuprinse de tristete, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Timotei, impreuna cu Preasfintitul Parinte Episcop vicar Emilian Crisanul, alaturi de preotii si credinciosii din Arhiepiscopia Aradului se roaga Bunului Dumnezeu sa-i aseze sufletul impreuna cu dreptii si sa daruiasca mangaiere obstii monahale de la Manastirea Hodos-Bodrog, membrilor familiei indoliate si fiilor duhovnicesti.

Date biografice:

Parintele Veniamin Stan s-a nascut la data de 20 iunie 1973, in localitatea Sapanta, jud. Maramures, din parintii Toader si Maria, primind la botez numele de Ioan.

In satul natal a urmat cursurile scolii gimnaziale, clasele I-X, dupa care, intre anii 1993-1994 a satisfacut stagiul militar.

In anul 2002, la varsta de 29 de ani, a intrat ca vietuitor la Manastirea Rohia, jud. Maramures, unde, in anul 2006 a fost tuns rasofor, primind numele de ARSENIE. In aceasta perioada a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal ,,Sfantul Iosif Marturisitorul” din Baia Mare, pe care le-a absolvit in anul 2008.

In anul 2008 s-a mutat la Manastirea Teius, jud. Caras-Severin, iar in 11 noiembrie 2011 a fost tuns in monahism primind numele de VENIAMIN.

Intre anii 2011-2014 urmeaza cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii „Eftimie Murgu” din Resita, jud. Caras-Severin, iar mai apoi, intre anii 2017-2019, cursuri de Masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxa ,,Ilarion V. Felea” din cadrul Universitatii ,,Aurel Vlaicu” din Arad.

Din 11 noiembrie 2014 a fost inchinoviat la Manastirea Hodos-Bodrog din jud. Arad. Aici, in 25 martie 2015 a fost hirotonit ierodiacon de catre Inaltpreasfintitul Parinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, iar in ziua urmatoare, 26 martie a fost hirotonit ieromonah pe seama Manastirii Hodos-Bodrog, unde a slujit cu multa daruire pana aproape in ziua mutarii la viata cea vesnica.

Slujba inmormantarii Parintelui Veniamin va avea loc vineri, 15 decembrie, ora 13, la Manastirea Hodos-Bodrog.

Bunul Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in Imparatia Sa cea cereasca impreuna cu alesii Sai!

Vesnica lui pomenire din neam in neam!” (I.P.)

Sursa: ziuadevest.ro

Leave a Reply