Primaria Municipiului Timisoara a alocat peste 10 milioane de lei pentru colectarea deseurilor, in 2023

Primaria Municipiului Timisoara asigura colectarea deseurilor de pe raza municipiului Timisoara, prin centrele de colectare cu aport voluntar, unde cetatenii pot preda gratuit deseurile vegetale, cele voluminoase de uz casnic si cele provenite din locuinte, generate de activitati de reparatii si amenajari interioare, din constructii si demolari.


La cele 4 puncte de colectare au fost predate, in 2023, aproape 10.000 de tone de deseuri, astfel:

  • 7461,21 deseuri din constructii

  • 1007,46 deseuri voluminoase

  • 759,26 deseuri vegetale

Costurile de gestionare a punctelor de colectare se ridica la 5.855.298 lei.

Reamintim ca centrele de colectare functioneaza la adresele: Aleea Avram Imbroane, nr.70, Calea Torontalului, nr.94, Calea Mosnitei (fosta Strada Torac) nr.2-4, str. Ovidiu Cotrus, nr. 201 (fosta str. Mile Carpenisan) nr. 3. Aceste centre vor functiona si in data de 30 decembrie 2023, intre orele 8 si 16, urmand sa isi reia activitatea cu program normal din data de 3 ianuarie 2024.

Din pacate, ne confruntam frecvent cu fenomenul abandonului de deseuri pe domeniul public. In anul care se incheie, au fost ridicate de pe raza municipiului Timisoara, prin intermediul RETIM, 5013,72 tone deseuri amestecate abandonate. Prin operatorul Transclean, au fost ridicate de pe domeniul public 6169,52 tone de deseuri abandonate (vegetale si din constructii).

Operatiunile de colectare a acestor deseuri inseamna costuri pentru municipalitate si, implicit pentru timisoreni, de peste 4.800.000 de lei.

Abandonarea deseurilor este un fenomen care ne afecteaza pe toti si are un impact negativ asupra calitatii vietii si sanatatii publice. De asemenea, cei care abandoneaza deseuri pe domeniul public risca sanctiuni de zeci de mii de lei. Facem, din nou, apel la locuitorii orasului de a contribui la pastrarea curateniei in spatiile publice, avand posibilitatea ca, printr-un efort minim sa predea deseurile la punctele autorizate si sa nu le abandoneze pe domeniul public. (Primaria Timisoara)

Leave a Reply