Trecerea prin Vama Vicovu de Sus – Crasnoilsc, blocata aproape jumatate de zi. Un sef de tura din partea ucraineana, retinut pentru luare de mita

Punctul de trecere a frontierei din Vicovu de Sus, judetul Suceava, a fost blocat mai multe ore, in urma cu doua saptamani, mai exact in data de 18 decembrie, iar turistii care asteptau la coada sa intre in Ucraina au fost indemnati sa se intoarca din drum si sa se indrepte catre PTF Siret, alta vama cu Ucraina, aflata la peste 80 de kilometri distanta.


Politistii de frontiera nu au oferit nicio explicatie, insa, potrivit presei de limba romana din Cernauti, in partea ucraineana a vamii au descins mai multe echipaje de politie si procurori, care au efectuat perchezitii intr-un mare dosar de coruptie.

“Colaboratorii Oficiul de Stat de Investigatii si procurorii au perchezitionat Vama din Cernauti. Potrivit unor informatii neoficiale, a fost suspectat un sef de tura de la Punctul de control vamal Crasnoilsc.

Despre aceasta a relatat  jurnalistul Taras Seredici. Potrivit surselor lui, un sef de tura superior de la Punctul de control vamal din Crasnoilsc – Vicovu de Sus a primit o notificare de suspiciune. Perchezitiile sunt efectuate in legatura cu trecerea marfurilor de contrabanda in valoare de zeci de milioane de grivne”, s-a consemnat in ziarul Libertatea cuvantului.

Neoficial, in partea romaneasca a vamii a circulat informatia ca unul dintre sefii de tura de la Punctul de control vamal din Crasnoilsc ar fi primit mita peste un milion de grivne de la traficantii de tigari din Romania, pentru a permite trecerea – fara plata taxelor vamale – a sute de transporturi cu tigari electronice.

De altfel, turistii care au tranzitat Vama Crasnoilsc, redeschisa oficial in urma cu un an, s-au confruntat cu “traditia”, adica mica spaga perceputa de vamesii si politistii de frontiera de la intrarea in Ucraina. (G.I.)

Leave a Reply