EXCLUSIV: Un nou sef la Politia Rutiera din cadrul IPJ Timis, dupa pensionarea surprinzatoare a comisarului sef Ionel Iacobescu

Aflat intr-o ascensiune rapida in organigrama IPJ Timis, comisarul sef Ionel Iacobescu a fost nevoit sa se pensioneze intempestiv. Fostul sef al Politiei Orasului Deta, din 2015, care, in doar cativa ani, a ajuns adjunct la Politia Municipiului Timisoara si, detasat, sef al Serviciului Rutier din IPJ Timis, a fost nevoiet sa predea insigna si pistolul si sa se retraga la pensie.


Despre motivul surprinzatoarei pensionari se vorbeste prin birourile IPJ Timis, facandu-se speculatii pe marginea plecarii din politie a unui ofiter bine sustinut de cercurile de influenta din IGPR, care se astepta, peste cativa ani, sa primeasca steaua de general.

Surse din IPJ Timis ne-au dezvaluit ca fostul politist Ionel Iacobescu ar fi vizat intr-un dosar de cercetare penala, dupa ce mai multi subalterni de-ai sai din perioada in care a condus Politia Deta ar fi trecut in corpul ofiterilor, in urma unui examen cu cantec, acesta facand parte din comisia de organizare a concursului.

“La testul grila, toti au bifat casuta care trebuia la intrebarile gresite, semn ca au fost avertizati asupra problemei”, ne-a dezvaluit o sursa din IPJ Timis.

Mai mult, dupa cum spun politistii de la Rutiera, Ionel Iacobescu s-ar fi laudat la o petrecere cazona organizata la restaurantul hotelului Lido, spre frustrarea banatenilor prezenti la chef, ca toate functiile de raspundere din IPJ Timis sunt ocupate de politisti originari din Oltenia.

Un alt scandal in care a fost amintit numele comisarului sef Ionel Iacobescu a fost cel legat de avansarea rapida in sistem a frumoasei politiste Adina Ianos, de la Politia Denta pana la Dispeceratul Politiei Municipiului Timisoara. Femeia a declansat un proces cu presa, pe care l-a pierdut si a fost nevoita sa revina la Deta.

“Eu am pus pe Facebook o chestie faina si vreau sa ti-o zic cum suna. Atentiune natiune, doua puncte, va fi o perioada, mai lunga in care va fi o criză acuta de morcovi. Ca vor fi cu morcovul in c… Ieri am discutat despre Iacobescu asta. Isi bate joc de oameni in ultimul hal”, spunea fostul lider de sindicat Doinel Malcoci, in urma cu cativa ani, intr-o convorbire cu politistul Dorin Duna, interceptata de procurorii DNA si atasata in dosarul de coruptie al sefilor din IPJ Timis.

Sa mai spunem ca noul sef interimar al serviciului Rutier din cadrul IPJ Timis este comisarul sef Alin Oprea. (G.I.)

9 thoughts on “EXCLUSIV: Un nou sef la Politia Rutiera din cadrul IPJ Timis, dupa pensionarea surprinzatoare a comisarului sef Ionel Iacobescu

  1. Toate functiile de conducere din ipj timis sunt ocupate de olteni pentru ca au fost si sunt inca cei mai buni lingai si executanti ai inspectorilor sefi.

  2. ESTE DE MIRARE CE A ZIS MALCOCI ??? A SPUS DOAR ADEVARUL, SAPATI SI VEDETI CA ESTE ADEVARAT !!!

  3. Este doar un castig ptr comunitate fiindca ne-am scapat de un infractor! Poate acum cand nu mai este la butoane o sa aibe curaj DNA sa investigheze cum din plutonierul garcea de oltenia a ajuns Comisar la Timis respectiv un agent care nu stie nici in zilele noastre, la ce se foloseste sapunul, a ajuns mare ofiter?! cum a incasat nemeritat bani ptr chirie? cum a fost incadrat pe post la Sannicolau Mare doar ca sa ia bani de naveta? cum a primit salariu de excelenta iar in toata cariera lui de mare politist nu a prins macar un hot? cum facea contrabanda cu tigari? cum conducea prin fratele sau o firma de transporturi?…etc și iasă la pensie între 120000-150000 lei cu susținerea marelui general Petecel care de-asemenea a avut o cariera fulminanta niciun infractor băgat în arest) dar poate a luptat în Afganistan?😂😂😂😂

  4. Prietenii se intreaba cum de Petecel Alin care era prostul clasei a ajuns chestor? La jandarmerie era maxim capitan dar in politie se poate orice 🙁

  5. Eu sunt Doinel Malcoci și comentariul de mai sus nu este al meu! Nu contest că nu ar fi adevărat!!!

  6. Va pot spune ca nu am auzit de Oprea Alin astfel nu stiu ce merite deosebite il recomanda pentru postul de Sef Serviciu Rutier. Din nou chestorul abuzeaza de functie iar Oprea Alin in loc sa incaseze o pensie calculata in functie de contributivitate, va incasa o pensie in functie de cât decarteaza la chestor, daca va da si o spaga consistenta va primi si un salariu de excelenta. În urma acestor artificii facute de infractorul Petecel, prea meritatul politist rutier Oprea in loc sa primeasca o pensie de maxim 4000 lei bazata pe contributivitate v-a incasa o pensie de minim 12000 lei.
    p.s. Petecel Aurelian-Alin esti o rusine!!! Sa vina DNA sa te ia!!!

  7. Domnule NeaGogu, nu îl cunosc personal pe Oprea Alin, dar nu cred că este pretabil pentru pensionare, s-ar putea să fie mai tânăr. Ar putea fi o soluție temporară până când coclitul va analiza toate ofertele și se va decide asupra pretendentului potrivit. Este păcat, Iacobescu Ionel s-a pensionat la un moment de maturitate profesională când mai avea atâtea de oferit corpului profesional polițienesc! Dar după două împuterniciri succesive, binemeritate și legale, a venit și momentul concursului pentru ocuparea funcției de șef Serviciu Rutier. Iată că într-o discuție privată dar sinceră cu coclitul, acesta din urmă i-a făcut semn că ”Nu!” (n.n. nu se mai dau subiectele!) Surse din ancheta în desfășurare (n.n. mandat pe siguranță națională), Micu B.C. omul de încredere al coclitului , Becheru T. ofițerul păduche care face updateuri, au dat asigurări coclitului că sunt doar zvonuri, nimic concret, și că grefierele DGPI și procurorii anticorupție nu dispun de capacitatea de a penetra aceste înțelegeri obscure. Dar cu toate aceste asigurări, instinctul (n.n. onoarea de golan) l-au determinat pe coclit să se liniștească, cel puțin pentru o perioadă scurtă, să își calce pe orgoliul de genera… pentru a putea renaște din propria cenușă, mai puternic și mai determinat.

  8. Mare polițist acest Iacobescu Ionel…🤮💩
    În pandemie venea cu fiica-sa și controla filtrele, probabil să o impresioneze ce ,,jmeker,, este el și multe altele…
    Un jeg de om!!!

Leave a Reply