Oamenii strazii din Timisoara, salvati de ger in centrele sociale ale Primariei. Apel la cetateni pentru a sesiza autoritatile daca vad homlesi

Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara vine in sprijinul persoanelor fara adapost prin cele doua centre in care oferim servicii de cazare la nevoie.


Avem 54 de locuri de cazare la Centrul pentru Persoane fara Adapost de pe strada Telegrafului nr. 8 si 28 de locuri de cazare la Centrul de Suport pentru Situatii de Urgenta/ Criza de la Padurea Verde. Ambele centre fac parte din Complexul de Servicii Sociale „Sfantul Francisc”.

Precizam ca aceste 2 centre functioneaza pe toata perioada anului, nu doar in sezonul rece. In caz de nevoie, la temperaturi scazute, locurile sunt suplimentate, fapt care s-a si realizat prin montarea de paturi suplimentare si saltele, in asa fel incat nimeni sa nu ramana pe strada atunci cand doreste sa beneficieze de servicii de cazare.

De asemenea, pe langa adapostul propriu zis, oamenii care ajung la noi beneficiaza si de o masa calda, asistenta medicala primara si li se ofera consiliere, atunci cand au nevoie, pentru a-si face acte, ori pentru a-si gasi un loc de munca.

In ultimele zile, am avut, in medie, 3 solicitari pe zi, pentru cazare temporara, dar si 15 persoane fara adapost, in medie/zi, care au beneficiat la cerere de servicii de igienizare, asistenta medicala primara, haine de schimb si hrana la centrul de pe strada Telegrafului nr.8.

De saptamana aceasta, data fiind scaderea temperaturilor si peste zi, desfasuram si activitatea de monitorizare stradala, pentru a identifica persoane care traiesc in strada si sunt supuse riscului de deces prin hipotermie. Pentru persoanele gasite in strada care refuza categoric sa fie preluate in centrele noastre oferim haine groase, paturi si ceai cald.

Totodata, ca in fiecare an, facem apel la timisorenii care vad persoane fara adapost pe strada, sub balcoane, in curti de cladiri, sa anunte acest lucru prin numarul pentru urgente sociale al directiei 0356. 981 sau prin numarul de urgenta 112.

Continuam parteneriatul si cu colegii care asigura serviciile de urgenta, respectiv Serviciul Judetean de Ambulanta Timis, dar si pompierii SMURD, precum si cu Azilul de noapte „Pater Jordan” si Fundatia „Timisoara ’89”.

Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara a reusit mereu sa asigure cazare pentru toti cei care au avut nevoie, fie in centrele proprii, fie prin colaborarea cu organizatiile locale care ofera astfel de servicii si sunt finantate de catre Consiliul Local, prevenind, astfel, decesul persoanelor fara adapost prin hipotermie. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply