Ridicata de acasa pentru o postare pe Facebook! O cunoscuta protestatara din Bucuresti, acuzata de „instigare publica la savarsirea de infractiuni”

Angi Serban, protestatara si activist civic cunoscut, a fost ridicata din casa de politie, in aceasta seara, pentru o postare de pe Facebook. In urma acestui mesaj, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 18 Politie s-au sesizat din oficiu cu privire la infractiunea de “instigarea publica la savarsirea de infractiuni”.


„M-a luat Politia Romana de la o adresa la care nu domiciliez, cu mandat de aducere pentru instigare publica. M-au dus la Sectia 13 si acum la Sectia 18. Ma plimba intre sectii. Domnule Catalin Predoiu, de unde stie politia unde dormeam in kwrwl gol mai devreme? Imi asculta Ministerul Afacerilor Interne, Romania telefonul fara mandat?”, a transmis Angi Serban alaturi de un mesaj video din autospeciala politiei

Anterior, Angi Serban a postat un mesaj in contextul protestelor facute de fermieri si transportatori

In postarea respectiva, ea atrage atentia ca la protestul transportatorilor apare o persoana in uniforma cu o arma indreptata spre o masina si intreaba daca in astfel de situatie nu este legitim ca si poporul sa iasa cu „cocktailuri Molotov” sau alte dispozitive incendiare.

„De cand am iesit din democratie si am intrat in dictatura militara? Sa iesiti public sa ne explicati ce cauta trupele speciale acolo! Si as mai avea o intrebare: Daca in democratie, la un protest pasnic iese politia cu pusca, nu cumva e legitim sa iasa si poporul cu cocktailu’?”, este intrebarea retorica pe care autoritatile statului o considera infractiune.

Protestatara sustine ca a fost ridicata de la o adresa la care nu domiciliaza, indicand astfel ca Politia nu ar fi avut cunostinta despre locul ei de sedere decat daca ar fi fost urmarita.

Politia transmite ca in 14 ianuarie, prin intermediul unei retele de socializare, a fost postat un mesaj, care instiga la savarsirea de infractiuni. In urma activitatilor specifice efectuate de catre politisti, a fost identificata persoana care administreaza contul de pe respectiva retea de socializare.

In urma relationarii cu Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5, a fost emis un mandat de aducere, pe numele femeii, in varsta de 36 de ani. Astfel, in baza mandatului de aducere, cu sprijinul politistilor din cadrul Sectiei 13 Politie, aceasta a fost condusa la sediul subunitatii de politie, in vederea audierii.

Dupa audieri, femeia a spus ca se “simte abuzata”. 

Cercetarile sunt continuate de catre politisti din cadrul Sectiei 18 Politie, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, sub aspectul savarsirii infractiunii de „instigarea publica”, fapta prevazuta de articolul 368 din Codul Penal. (V.E.)

Leave a Reply