Jurnalistul Caius Seracin, victorie definitiva in instanta impotriva unui puternic dezvoltator imobiliar din Giroc. „Ne-a si virat banii datorati ca si cheltuieli de judecata”

Caius Seracin, detinatorul portalului de stiri si publicitate Giroceanul & Chisozeanul, a venit cu o veste minunata, la inceput de an 2024: a castigat definitiv procesul cu un puternic dezvoltator imobiliar din comuna de la marginea Timisoarei, care l-a dat in judecata si i-a cerut 1 miliard de lei vechi cu titlu de daune morale. Reprezentat de avocatul Alin Socol, din Baroul Timis, jurnalistul din Giroc, care in ultimii ani a scris la Opinia Timisoarei si Impact Press, a reusit ceea ce, la un moment dat, parea imposibil. Sa convinga instanta de judecata ca are dreptate, ca la baza articolului incriminat de Burescu au stat fapte factuale, ca a fost ghidat de buna-credinta profesionala.


Il felicitam pe colegul nostru pentru credinta in adevar si, cu permisiunea sa, reproducem integral articolul in care Caius Seracin anunta victora asupra dezvoltatorului imobiliar Radu Burescu.

“In primavara anului 2021, publicam articolul „Cosmarul girocenilor de pe Trandafirilor 38! Din serialul cum se construiesc blocuri intre case cu aprobarea tacita a autoritatilor”, urmat de articolul „Temerile girocenilor de pe strada Trandafirilor s-au adeverit: complex imobiliar de 120 de apartamente si 36 de spatii cu alta destinatie”, in care relatam cum un mare dezvoltator imobiliar, Ioan Radu Burescu, construia in buricul targului din Giroc blocuri intre case.

Domnul Burescu s-a simtit lezat de cele afirmate in cele doua articole asa ca a decis sa ma actioneze in instanta. Si pentru ca i-as fi adus prejudicii de imagine, Ioan Radu Burescu a vrut si daune morale in valoarea de 1 miliard lei vechi.

Imediat cand a aruncat pe piata informatia ca ma va da in judecata, afirmatie anuntata chiar intr-o sedinta de consiliu local, am primit zeci de mesaje si telefoane de la cunoscuti, apropiati care aveau acelasi mesaj: sa ma potolesc, sa sterg ce am scris, sa-mi cer scuze, sa-mi torn cenusa in cap, sa nu mai fac, ca nu stiu eu, un neica nimeni, cu cine m-am pus.

Nu m-am intimidat, pentru ca inca din secunda in care am pus primele cuvinte pe pagina de internet, stiam exact cu cine am de-a face si eram constient ca va face orice e posibil din punct de vedere juridic sa ma opreasca. Stiam ca am in fata un dezvoltator imobiliar care timp de 10 ani a construit in Giroc ghidandu-se dupa legi scrise si nescrise.

Mai stiam si ca tot ceea ce scriu eu e adevarat si ca ma va da in judecata cu un singur scop: acela de a ma intimida, ca eu sa renunt la a mai scrie despre constructiile care nu respecta regulile urbanistice.

Indiferent cat de tare s-ar stradui unii sa-l albeasca acum, sa ne spuna cate plangeri a facut la DNA si cat este de corect, pot vorbi din punctul meu de vedere. Cert este ca la peste un an si jumatate de la deschiderea procesului in instanta, aceasta din urma a vazut realitatea, dandu-mi castig de cauza si stabilind ca nu i-am creat niciun prejudiciu de imagine. Drept urmare, pe final de 2023, probabil nedorind sa intre cu datorii in noul an, domnul Burescu a si virat banii datorati ca si cheltuieli de judecata, ca urmare a demararii procedurii de executare silita.

In final, nu ii doresc domnului Burescu decat sa realizeze ca nu toti girocenii sunt pres in fata dezvoltatorilor imobiliari, sa realizeze ca este nevoie de coloana dreapta pentru a fi un antreprenor real si ca a cam venit timpul sa se respete legile chiar si in acest El Dorado imobiliar – Giroc (aviz tuturor constructorilor).

Totodata fac un apel si la cetateni sa nu se mai sperie atunci cand dezvoltatorii imobiliari sau oamenii potenti (unii doar) financiar construiesc fara a avea toate actele in regula pentru ca multi merg doar pe principiul intimidarii. Sa auzim de bine!” (I.P.)

One thought on “Jurnalistul Caius Seracin, victorie definitiva in instanta impotriva unui puternic dezvoltator imobiliar din Giroc. „Ne-a si virat banii datorati ca si cheltuieli de judecata”

  1. daaaaa Radu Borăscu porcescu latifundiaru și antreprenoru Girocănilor , mare vedetă locala un badaran

Leave a Reply