Politist de la Rutiera trimis in judecata de DNA, dupa ce a administrat o firma ce avea ca obiect „transport rutier de marfuri”

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului:


GIURA FLORIN-MUGUREL, la data faptelor ofiter de politie in cadrul IPJ Dolj – Serviciul Politie Rutiera, pentru savarsirea infractiunii de efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada ianuarie 2022 – februarie 2023, inculpatul Giura Florin-Mugurel, in calitatea mentionata mai sus, in scopul obtinerii pentru sine a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operatiuni financiare, ca acte de comert, constand in administrarea unei societati comerciale ce avea ca obiect efectuarea transportului rutier de marfuri, activitate incompatibila cu functia detinuta, respectiv cu statutul politistului.

Concret, in contextul mentionat mai sus, inculpatul ar fi incheiat un numar de 149 tranzactii comerciale cu mai multe persoane juridice si fizice, obtinand un folos necuvenit in cuantum total de 334.009 lei.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 340.000 lei, depusa de catre inculpatul Giura Florin Mugurel la o unitate bancara.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza. (I.P.)

Leave a Reply