Parteneriat cu societatea civila: Jandarmii de la Gruparea Mobila Timisoara, peste 2300 de misiuni executate in cursul anului 2023

Astazi, 23 ianuarie a.c., la sediul Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara a avut loc evaluarea activitatilor desfasurate de institutia noastra pe parcursul anului 2023. Evenimentul s-a desfasurat in sistem videoconferinta cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, avand ca reprezentant din partea conducerii, pe domnul colonel Grigore Cristian, directorul Directiei Management Operational.


Comandantul unitatii, domnul colonel Gheorghe Alin – Emanuel a expus principalele realizari ale anului trecut, din fiecare domeniu de activitate, dar si obiectivele stabilite pentru anul 2024.

Anul 2023 a fost un an complex din punctul de vedere al activitatii operative, un an al evenimentelor cu valente europene, atat prin faptul ca Timisoara a fost Capitala Europeana a Culturii, cat si prin faptul ca zona noastra de responsabilitate este marcata de puncte de trecere a frontierei de stat. In acest context, am reusit sa organizam si executam propriile misiuni si in acelasi timp, sa acordam de fiecare data cand a fost necesar, sprijinul solicitat de partenerii institutionali, pentru atingerea obiectivului: cresterea gradului de siguranta a cetateanului. De asemenea, am tratat cu prioritate problemele curente ale societatii si ne-am implicat activ, cu scopul prevenirii si combaterii fenomenului migratiei ilegale, al substantelor interzise, al delincventei juvenile, precum si in orice alte subiecte de interes.

Cifrele de mai jos sunt doar un fragment din povestea unui an energic, pe care l-am parcurs impreuna, care ne-a oferit oportunitati de a fi o comunitate, o echipa!

Jandarmii Gruparii Mobile Timisoara au executat in judetele de competenta (Timis, Caras-Severin, Arad si Hunedoara), un numar de 2386 misiuni.

Am fost prezenti la peste 400 de evenimente culturale, artistice, religioase, comemorative si sportive, atat in calitate de garant al sigurantei, cat si ca partener de incredere pentru participanti. Scopul actiunilor noastre a fost acela de a lua masuri astfel incat zona noastra de responsabilitate sa fie un mediu sigur pentru intreaga comunitate.

Zilnic am desfasurat activitati de prevenire si combatere a faptelor antisociale si in acelasi timp am fost „gata de misiune”, pregatiti sa intervenim prompt, oricand a fost necesar sprijinul nostru. Am desfasurat 944 misiuni de mentinere a ordinii publice, peste 60 de actiuni speciale, in vederea diminuarii infractionalitatii si, in paralel, am organizat peste 45 de activitati preventiv-educative si de informare, pentru consolidarea parteneriatului de siguranta, incheiat cu fiecare cetatean.

Si in anul 2024 ne luam angajamentul de a fi un pilon de baza al comunitatii din care facem parte, indeplinind cu responsabilitate fiecare misiune, prin crearea unui climat de ordine si siguranta publica. (Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara – Compartimentul Informare, relatii publice si cu publicul)

Leave a Reply