VIDEO / Modelul romanesc in materie de mafie imobiliara, preluat de escrocii din Ungaria! Case de vacanta din zona lacului Balaton, adjudecate cu acte false

Escrocii imobiliari din Ungaria pare sa fi preluat modelul romanesc in materie de adjudecare frauduloasa a unor proprietati si, a raportat Politia locala, au provocat daune de peste 500 de milioane HUF (circa 1,3 milioane de euro) la 19 victime.


Ancheta a plecat de la un avocat care actiona in numele uneia dintre victime. Aceasta a depus plangere la Directia de Protectie Economica a Directiei Penale a Sediului Politiei Veszprém in primavara anului 2022 din cauza suspiciunii de frauda si alte infractiuni.

In timpul anchetei, care a durat mult din cauza complexitatii cauzei, politia a stabilit ca un grup cu o retea extinsa de legaturi in capitala Ungariei a comis fraudele imobiliare. Escrocii au obtinut proprietatea asupra unor imobile din Budapesta si Lacul Balaton cu contracte false de donatii sau vanzare, dintre care majoritatea sunt supuse executarii, sau ai caror proprietari locuiesc in strainatate sau au murit, scrie ziarulromanesc.at

Apoi au vandut intr-un timp scurt imobilele astfel obtinute in majoritate persoanelor fizice, iar banii au fost impartiti imediat intre ei. 19 persoane au fost pagubite.

Ancheta a mai scos la iveala faptul ca datele proprietatilor si proprietarilor acestora au fost obtinute de la persoane care raspundeau de inregistrarea acestora datorita atributiilor de serviciu. (V.E.)

Leave a Reply