Protestul fermierilor din centrul Timisoarei s-a incheiat, dupa ce Guvernul a adoptat mai multe masuri in sprijinul agricultorilor

Fermierii protestatari din centru Timisoara isi retrag tractoarele si opresc protestul, in urma negocierilor purtate cu reprezentantii Ministerului Agriculturii.


O mare parte dintre revendicari le-au fost acceptate, dupa ce Guvernul a decis, in sedinta de joi, sa adopte mai multe masuri in beneficiul agricultorilor.

Renuntarea la protest vine la doar o zi dupa ce primarul Frtiz le-a prelungit cu inca o saptamana autorizatia pentru a sta cu tractoare in parcarea Modex. Chiar daca adoptarea masurilor luate de Guvern va dura cateva luni, fermierii au decis sa mearga la munca campului si sa renunte la proteste.

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, hotararea pentru completarea HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura. Actul normativ vizeaza completarea articolelor 2 si 10 din Hotararea Guvernului nr.1174/2014, in sensul stabilirii nivelului subventiei la motorina care se plateste aferent anului 2024 si a sumei alocate pentru plata in anul 2024 a ajutorului de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

De asemenea, Guvernul a adoptat instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovinelor de carne si al bubalinelor, precum si pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul suin si avicol, in perioada 1 august 2022 – 31 august 2023, in contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply