Prefectura Timis a atacat in instanta hotararile CJT privind repartizarea banilor publici catre primariile din judet. Timisoara si Lugoj, 0 lei

Institutia Prefectului – Judetul Timis a atacat, astazi, Hotararile Consiliului Judetean Timis nr. 23 si nr. 24 din 23.01.2024 privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia Consiliului Judetean si a celor defalcate din taxa pe valoarea adaugata.


In urma controlului de legalitate exercitat in temeiul art. 252 alin. (1) lit. c) coroborat cu art. 255 din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, Serviciul Juridic a constatat lipsa unor criterii concrete si justificate in ceea ce priveste realizarea repartizarii sumelor din fondul pus la dispozitia Consiliului Judetean pentru unitatile administrativ – teritoriale din judetul Timis pe anul 2024 si a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale pe anul 2024.

Un singur exemplu: comuna Margina are cea mai extinsa retea de drumuri comunale din judet, in lungime de 57 de km. A solicitat o finantare de 2.000.0000 de lei si a primit suma infima de 245.000 lei, cu mult sub alte comune ce au un numar mult mai redus de kilometri.

De asemenea, Consiliul Judetean Timis a considerat ca cele doua municipii ale judetului, respectiv Timisoara si Lugoj, nu au nevoie de fonduri, alocandu-le 0 lei. (Mihai Ritivoiu – Prefect de Timis)

Leave a Reply