Pakistanezii implicati in uciderea unui migrant din Afganistan, la Timisoara, au fost arestati preventiv

Judecatorul de drepturi si libertati al Tribunalului Timis a dispus, vineri noapte, masura arestului preventiv pentru 30 de zile, pentru omor, pe numele a cinci cetateni pakistanezi, acuzati de uciderea unui migrant afgan pe o strada in Timisoara.


Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a anuntat ca, din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment, a rezultat ca cinci cetateni pakistanezi au savarsit in coautorat infractiunea de omor asupra unui cetatean afgan, pe o strada din municipiul Timisoara, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

In data de 31 ianuarie, in jurul orei 22,18, un martor a apelat serviciul de urgenta 112, sesizand faptul ca pe strada Caprioarei se afla o persoana cazuta pe marginea drumului si pare ca in apropierea sa se observa urme de sange. Organele de politie s-au deplasat la fata locului si au constatat ca cele sesizate de martor se confirma. Acestea au gasit pe partea carosabila un barbat decedat, care prezenta pe suprafata corpului mai multe plagi injunghiate.

Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment a rezultat ca cinci cetateni pakistanezi au savarsit in coautorat infractiunea de omor asupra unui cetatean afgan, constand in aceea ca in data de 31 ianuarie, in jurul orei 22,08, in timp ce se aflau pe strada Caprioarei din Timisoara, in urma unui conflict spontan, au agresat fizic victima barbat, aplicandu-i lovituri cu cutite, cu picioarele, precum si cu un obiect contondent (o teava metalica), provocandu-i victimei mai multe leziuni traumatice, care au condus la decesul acesteia in aceeasi data si in acelasi loc, spun procurorii.

Efectuandu-se verificari in vederea identificarii autorilor faptei, organele de politie au depistat in cursul serii de 1 februarie, pe raza municipiului Bucuresti, un grup de sase cetateni pakistanezi, existand suspiciuni rezonabile ca printre acestia se regasesc autorii faptei cercetate. Totodata, a rezultat banuiala rezonabila ca acestia intentionau sa paraseasca in mod fraudulos teritoriul Romaniei, incercand sa se sustraga urmaririi penale. Astfel, s-a procedat la ridicarea lor, fiind condusi in cursul noptii de joi spre vineri la sediul organelor judiciare din Timisoara.

Arestati pentru 30 de zile

In urma audierilor efectuate de procurorul de caz, sprijinit de organele de cercetare penala, in cursul zilei de vineri, s-a dispus luarea masurii preventive a retinerii pentru 24 de ore fata de cinci cetateni pakistanezi, pentru omor. In aceeasi data, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a dispus punerea in miscare a actiunii penale si a formulat propunere de arestare preventiva fata de cei cinci inculpati, fiind sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis.

In urma solutionarii propunerii, judecatorul de drepturi si libertati a dispus luarea masurii arestului preventiv fata de toti inculpatii pe o perioada de 30 de zile.

Cercetarile in acest dosar au fost efectuate cu sprijinul organelor de politie din cadrul Politiei Timis – Serviciul de Investigatii Criminale, Politia Timis – Serviciul Criminalistic, IGPR – Directia de Operatiuni Speciale – Biroul de Operatiuni Speciale Bucuresti, Politia Sectorului 3 Bucuresti – Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul de Actiuni Speciale Timis.

Punerea in miscare a actiunii penale si luarea unei masuri preventive nu pot, in niciun caz, sa infranga prezumtia de nevinovatie, inculpatii fiind prezumati nevinovati pana la pronuntarea unei solutii definitive in cauza. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply