Concurs de taiat de porci, organizat de UDMR intr-o localitate din Satu Mare! La editia din acest an s-au inscris 39 de echipe

UDMR Satu Mare organizeaza, pentru a 11-a oara, traditionalul concurs de taiat porci, iar la editia din acest an s-au inscris nu mai putin de 39 de echipe. Competitia este organizata in localitatea Capleni, pe 3 februarie. Nagy Szabolcs, presedintele executiv al UDMR Satu Mare, si Pataki Csaba, presedintele UDMR judetul Satu Mare, au anuntat ca, pe parcursul celor 11 ani, a existat o singura editie in care mai multe echipe si-au testat aptitudinile si, in final, au fost departajate de juriu.


Viceprimarul localitatii Capleni, Csizmár Antal Tamás, a declarat, in pregatirea concursului, ca echipele vor fi asteptate intr-o zona pazita, cu apa si electricitate, in locatia din Capleni, denumita de localnici „Cuba”.

Drumul care duce acolo va fi marcat cu indicatoare, astfel incat oricine il poate gasi cu usurinta. Evenimentul a inceput la ora 8 dimineata. In prima runda, in ordinea stabilita in prealabil in timpul intalnirii, echipele au primit porcul cu greutatea necesara, iar dupa ce animalele au fost sacrificate, macelarii au inceput procesarea.

Localnicii sunt atenti si la standardele UE, in consecinta, colectarea deseurilor se va face selectiv. Echipele si-au ocupat locurile cu o zi inainte, pentru a aduce la fata locului proviziile necesare.

István Tasnádi, principalul organizator al evenimentului, a adaugat: echipele vor lucra cu porci cu greutatea de 110 si 130 de kilograme, conform cerintelor lor.

A prezentat cu atentie locatia corturilor si numele echipelor. Echipele provin din urmatoarele localitati: Dobra, Ghirisa, Ardud, Odoreu, Viile Satu Mare, Cauas, Andrid, Bogdand, Hodod, Livada, Negresti Oas, Urziceni, Capleni – patru echipe au intrat de aici, si FDG  Camin, Foieni, Carei, Cehalut, Lazuri, Bercu, Nisipeni, Porumbesti, Halmeu, Satu Mare – UDMR Satu Mare si echipa Szatmári Vadkanok, Foieni, Ciumesti, Culciu, Tiream, Botiz, Tasnad, Sacaseni, Agris, Micula, Turulung.

La eveniment vor participa si Fermierii Satu Mare si echipa Organizatiei de Tineret Satu Mare.

La fata locului se efectueaza si teste obligatorii de trichineloza. (I.P.)

Sursa: buletindecarei.ro

Leave a Reply