„Speranta Traieste in Inimile Copiilor”: Medici cardiologi din Timisoara, specializati in chirurgine pediatrica la o clinica din Germania

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara a devenit gazda proiectului “Speranta Traieste in Inimile Copiilor”, initiat de Rotary Club Timisoara. Aceasta colaborare are ca scop sustinerea si dezvoltarea calitatii serviciilor medicale pentru copiii cu afectiuni cardiace, prin specializarea medicilor in chirurgia pediatrica in Germania.


In octombrie a anului trecut, Rotary Club Timisoara a organizat spectacolul caritabil “Salut, Banatul meu”, care a captat atentia comunitatii timisorene (rotariene si non-rotariene).

Evenimentul a fost amplu mediatizat si a reusit sa stranga fondurile necesare pentru prima echipa de medici timisoreni care va fi primita la Bad Oyenhausen, intre 20 ianuarie si 23 februarie 2024.

Aceasta prima echipa formata din sase medici, inclusiv chirurgi si anestezisti, va beneficia de experienta si indrumarea medicului profesor universitar dr. Eugen Sandica, coordonatorul Clinicii de Chirurgie a Malformatiilor Cardiace din cadrul Centrului de Boli Cardiace din Bad Oeynhausen, Germania.

Obiectivul este sa ofere acestor specialisti o pregatire superioara intr-un domeniu in care Romania se confrunta cu un numar redus de specialisti.

Fondurile necesare programelor de instruire, inclusiv transportul, cazarea si masa, sunt acoperite de resursele generoase ale Clubului Rotary Timisoara, partener al Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

O alta echipa urmeaza sa plece in Germania in perioada lunilor martie – aprilie, pentru a continua aceasta activitate esentiala.

Presedintele Rotary Club Timisoara, Daniel Marcu, a subliniat dorinta de a atrage si alti sponsori pentru a extinde programul si pentru a sprijini mai multe echipe de medici in viitor. In acest fel, se doreste cresterea calitatii si a numarului de interventii chirurgicale, oferind astfel copiilor cu malformatii cardiace sansa de a fi tratati in tara noastra.

Profesorul universitar dr. Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara, a subliniat importanta acestui proiect in imbunatatirea serviciilor medicale si a exprimat speranta ca acest demers va contribui la cresterea numarului de interventii chirurgicale pentru copiii cu afectiuni cardiace.     (I.P.)

Leave a Reply