Bilant ATOP Timis: 27 de proiecte, dar si masuri ce-au vizat consumul de droguri in scoli si situatia regimului armelor si munitiilor

Cu finantare din partea ATOP Timis, anul trecut au fost realizate nu mai putin de 27 de proiecte menite sa asigure un climat de siguranta si ordine publica. Acestea au avut in vedere, printre altele, stoparea violentei in randul elevilor, prevenirea furturilor, pericolele de pe internet, descurajarea fumatului, interventiile in situatii de urgenta, incurajarea practicarii sportului, stoparea migratiei ilegale, precum si constientizarea si informarea cetatenilor cu privire la diferite actiuni menite sa reduca actiunile infractionale si contraventiile.


Astfel, in 2023, cea mai importanta parte a bugetului a fost destinata sustinerii de proiecte prin care au fost implementate actiuni si materiale preventiv-informative pentru comunitate asupra activitatilor institutiilor de ordine publica din cadrul ATOP.

Totodata, Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Timis s-a intrunit in 11 sedinte ordinare si 12 sedinte ale comisiilor, cu ocazia carora s-au dezbatut problemele semnalate de reprezentantii institutiilor de ordine si siguranta publica, alaturi de reprezentantii societatii civile si s-au emis 3 hotarari ale autoritatii.

In cadrul ATOP au fost analizate masurile legislative privind protectia animalelor si a situatiei existente la nivelul judetului Timis, regulamentele de circulatie pe zonele pietonale in municipiul Timisoara, modul de cooperare a structurilor de ordine publica, precum si activitatea desfasurata pentru prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta cauzate de arderi necontrolate de miristi, vegetatie uscata de pe pasuni si terenuri agricole.

Tot in decursul anului trecut au fost supuse atentiei membrilor ATOP activitatile necesare pentru cresterea gradului de siguranta in scoli, masurile instaurate pentru combaterea ambroziei, planificarea actiunilor de prevenire a consumului de droguri in mediul scolar, evaluarea eficientei activitatilor de ordine publica si siguranta cetateanului, dar si situatia regimului armelor si munitiilor in judetul Timis.

Organism independent cu rol consultativ, fara personalitate juridica, care s-a constituit si functioneaza pe langa Consiliul Judetean Timis, Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica urmareste sa asigure, prin activitatea sa, reprezentarea si promovarea intereselor comunitatii in scopul asigurarii unui climat de siguranta si securitate publica. (Consiliul Judetean Timis)

Sursa foto: pressalert.ro

Leave a Reply