Agentii de paza care au agresat un barbat la Gara de Nord din Timisoara, pusi sub acuzare de procurori. Vor raspunde pentru purare abuziva si talharie

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara i-au pus sub acuzare pe cei patru paznici de la Gara de Nord din Timisoara care, in urma cu o saptamana, au agresat un barbat. Acestia sunt cercetati pentru  purtare abuziva, iar unul dintre ei este cercetat si pentru talharie. In acest caz, trei dintre inculpati sunt arestati preventiv.


”In data de 08.02.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de trei inculpati sub aspectul savarsirii infractiunii de purtare abuziva, si fata de un inculpat sub aspectul savarsirii infractiunilor de purtare abuziva si talharie”, au transmis, vineri, reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Procurorii au aratat ca, in 3 februarie, in jurul orei 07,30- 07,35, in municipiul Timisoara, cei patru inculpati, in calitate de agenti de paza/de securitate, angajati ai unei societati comerciale, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, in timp ce se aflau intr-un birou/vestiar, au exercitat acte de violenta asupra persoanei vatamate, cauzandu-i leziuni traumatice care au necesitat 25 de zile de ingrijiri medicale, dupa care unul dintre inculpati i-a sustras persoanei vatamate suma de 50 de lei, un briceag de culoare rosie, un pachet de tigarete, o sticla de bauturi alcoolice si incarcatorul telefonului mobil.

Pentru trei dintre inculpati, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, propunere admisa de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara.

Cercetarile din prezentul dosar sunt efectuate de catre organele de cercetare penala din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Timisoara, sub coordonarea si supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply