Primaria Timisoara va transforma un teren dezafectat din zona Girocului intr-o parcare moderna cu 90 de locuri

Locuitorii din cartierul Girocului, in zona strazii Martir Ioan Stanciu, vor beneficia de o parcare moderna cu 80 – 90 de locuri, spatii verzi si arbori, platforma pentru pubele si adapost pentru biciclete. Noua parcare va fi construita in locul unui teren dezafectat care apartine municipiului Timisoara. Constructiile aflate in acest moment pe terenul respectiv vor fi demolate pentru a elibera spatiul pentru timisoreni.


„De lipsa locurilor de parcare mi-au vorbit jumatate din locuitorii cu care m-am intalnit in noiembrie in Girocului. Este o problema reala pentru conducatorii auto, pentru pietoni si chiar si pentru curatenia pe strazi sau praful care se formeaza cand spatiile verzi devin zone noroioase. Le-am spus si lor atunci: aici realizam o parcare. Am semnat dispozitia de demolare, incepem in cel mai scurt timp sa dam jos niste ruine si sa amenajam locuri de parcare in loc. In Girocului mai avem o zona vizata unde sa intervenim”, a transmis primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Parcarea va fi realizata cu dale inierbate, de beton si se afla la intersectia Martir Ioan Stanciu cu Cosminului. Amenajarea include iluminat stradal, plantarea a 27 de arbori si accese pietonale pentru locuitori. Primarul Dominic Fritz a semnat dispozitia de demolare, urmand ca echipele Primariei Timisoara sa inceapa lucrarile cat mai curand. (Primaria Timisoara)

Leave a Reply