Ministrul Sorin Grindeanu, vizita de lucru pe santierul centurii Timisoara Sud: “E o mobilizare, cam 500 de muncitori si utilaje sunt aici. Se lucreaza 24 din 24”

Deschiderea inainte de termen, in luna mai, a aproximativ sase kilometri din centura, intre Ghiroda si Mosnita, ar putea fi blocata de lipsa de activitate a celor de la Primaria Timisoara, care nu au realizat relocarea unor utilitati acolo unde centura Sud de ocolire a orasului se intersecteaza cu Drumul Boilor. Acestea sunt informatiile prezentate, azi, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dupa o vizita pe santier.


Relocarea utilitatilor nu s-a intamplat, desi un protocol a fost semnat inca din anul 2021, a spus ministrul, prezent vineri pe santierul centurii, chiar in locul unde ar trebui sa existe un sens giratoriu, la intersectia cu celebrul Drumul Boilor. Dorinta este ca in mai sa se deschida centura, pe sase kilometri,

E o mobilizare, cam 500 de muncitori si utilaje sunt aici. Se lucreaza 24 din 24 pe lucrarile care pot fi facute in 24 din 24, si anume terasamentele. Eu cred ca termenul asumat, acela de vara, va fi, va fi respectat.

Mai mult decat atat, am avut discutii si cu responsabilul de santier de aici si o sa am si cu decidentii la nivel national al acestei companii. I-as dori, daca vom gasi solutiile potrivite, sa dam chiar pe tronsoane drumul la aceasta centura, adica daca poate sa termine lucrarile mai repede. De la Giroc, da, de exemplu, pana la Mosnita, sa nu stam pana in iulie, cand ar fi gata toata. Ce sa dam daca pe tronsoane drumul la aceasta centura, astfel incat in iulie sa putem sa terminam in vara aceasta sa se termine cu tot”, a spus, vineri Grindeanu.

In 2021 am semnat un protocol cu Primaria Timisoarei, legat de intersectia Boli Parti da, prin care noi angajam la ceva. Dansii se angajau la altceva. Dansii au facut un lucru. Au pus un panou pe aici sa spuna ca-i de vina CNAIR. (…)

Sper ca in perioada imediat urmatoare sa se mobilizeze fiindca nu vrea, asa cum v-am anuntat, sa dam, sa nu asteptam pana in iulie sa dam pe tronsoane drumul la centru. Eu sper sa se trezeasca realitate.

E un protocol semnat in decembrie 2021. Nu aveau foarte multe lucruri de facut. Am inteles ca a pus domnul viceprimar Latcau panouri pe aici. Dar relocarile, luati-o nu ca altceva decat ca un apel la dansii sa-si faca treaba. Nimic altceva in plus fata de ceea ce au pus semnatura. Vreau sa terminam acest tronson inainte de vara”, a mai spus Grindeanu, citat de Ziua de Vest.

Daca va fi rezolvata problema de la Drumulul Boilor, aproximativ sase kilometri din centura sud, de la Ghiroda la drumul judetean care traverseaza Mosnita, ar putea fi deschisi circulatiei. (Mara Ion)

 

Leave a Reply