Esec total pentru DNA Timisoara in dosarul in care medicul Virgil Musta a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu. Toti inculpatii au fost achitati de Tribunalul Timis

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara, a fost achitat de Tribunalul Timis, in prima instanta, in dosarul in care procurorii DNA l-au trimis in judecata pentru instigare la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.


Pentru ca dezastrul pentru DNA Timisoara sa fie si mai mare in acest dosar extrem de mediatizat, achitari pe linie au primit si cele 3 asistente medicale de la Spitalul “Victor Babes”, care ar fi fost determinate de Musta sa efectueze prelevari de probe medicale pentru o firma la care este actionar.

Dispune achitarea inculpatului Musta Virgil Filaret, cercetat pentru instigare la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dispune achitarea inculpatei Manolescu Diana Luminita, cercetata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dispune achitarea inculpatei Albu Maria Diana, cercetata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dispune achitarea inculpatei Paica Dana Mihaela,cercetata pentru instigarea la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Constata ca persoana vatamata Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara nu s-a constituit parte civila in cauza. Dispune ridicarea masurii asiguratorii a sechestrului instituit prin ordonanta nr. 271/P/2020 din data de 21.11.2022 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si restituirea sumei de 12.172,89 de lei, apartinand inculpatului Musta Virgil Filaret”, se mentioneaza in Hotararea nr. 84/2024 din 08.02.2024 a Tribunalului Timis.

Dupa pronuntarea verdictului, medicul Musta a declarat ca este recunoscator pentru increderea acordata de catre instanta si ca va continua sa-si desfasoare activitatea in beneficiul pacientilor sai. Totodata, el a subliniat ca este important sa se clarifice aceste aspecte si sa se puna punct speculatiilor care au afectat imaginea sa in ultimul timp. Hotarare nr. 84/2024 din 08.02.2024 a Tribunalului Timis nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare. (G.I.)

Leave a Reply