Inca doua blocuri din Timisoara, reabilitate termic printr-o investitie de peste 3 milioane de lei a administratiei locale

Primaria Municipiului Timisoara isi respecta angajamentul pentru imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor si continua programul de eficienta energetica, in care sunt incluse 68 de blocuri, cu fonduri prin Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020. Au fost semnate contractele de executie pentru inca doua blocuri, situate pe strada Brandusei nr. 12 si Deliblata nr. 21.


Dupa finalizarea lucrarilor, locatarii din 132 de apartamente se vor bucura de confort termic si facturi mai mici la energie.

Este prevevazuta reabilitarea termica a imobilului de pe strada Brandusei nr. 12, care include 88 de apartamente, cu termen de finalizare 7 luni si jumatate de la data ordinului de executie. Investitia totala a lucrarilor de eficientizare energetica se ridica la 2.171.770.79  RON (fara TVA).

Valoarea totala pentru reabilitarile imobilului pe strada Deliblata nr. 21 este de 1.050.130.27 RON (la care se adauga TVA) si vizeaza cresterea confortului termic in 44 de apartamente. Termenul de finalizare este de sase luni si jumatate de la semnarea ordinului de executie a lucrarilor.

Prin aceste interventii, se urmareste cresterea confortului termic pentru locatari si economisirea energiei. In urma reabilitarii, toate imobilele vor beneficia de:

– izolarea termica a peretilor exteriori cu vata minerala bazaltica 10 cm grosime, respectiv 10 cm polistiren extrudat la soclu si finisarea acestora;

– inlocuirea tâmplariei din lemn si metal cu tâmplarie etansa cu rama PVC si geamuri duble, tratate low-e si inlocuirea usilor de acces in cladire cu usi din PVC cu geam termoizolant la partea superioara, iar la cea inferioara panel PVC;

– inchiderea balcoanelor este similara cu cea de schimbare a tâmplariei si are ca scop imbunatatirea aspectului cladirii si a cresterii coeficientului termic;

– reabilitarea termica a planseului peste subsol se realizeaza cu polistiren grosime de 8 cm;

– reabilitarea termica a planseului peste ultimul nivel cu polistiren grosime 16 cm si hidroizolare;

– lucrari conexe.

Primaria Timisoara a reusit sa deblocheze lucrarile de reabilitare termica la 68 de imobile, in urma procesului de revizuire a solutiei tehnico-economice. Dintre acestea, 14 blocuri au fost reabilitate termic, 37 de blocuri sunt in executie, iar celelalte sunt in diverse etape procedurale.

La finalul programului, in mai bine de 3.000 de apartamente confortul termic va fi comparabil cu cel al unor blocuri nou construite.

Aceasta initiativa face parte din eforturile continue ale Primariei Municipiului Timisoara de a moderniza si imbunatati conditiile de trai din oras, având un impact semnificativ asupra eficientei energetice si durabilitatii cladirilor rezidentiale si sigurantei cetatenilor. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply