CCIA Timis pregateste cel mai mare Forum de Afaceri International, cu participanti din 7 tari (P)

In cursul acestei saptamani, la invitatia Camerei de Comert Istanbul, Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, doamna Florica Chirita, insotita de Stana Stoianov, director Dept. Relatii Economice cu Mediul de Afaceri si Cristina Coroian, director Cabinet, a avut o intalnire de lucru cu Sekib Avdagic, presedintele Camerei de Comert Istanbul (ICOC) si membri din conducerea organizatiei.


Scopul principal al intalnirii a fost acela de a discuta in detaliu despre organizarea la Timisoara, in perioada 9-10 mai 2024, a unui Forum de Afaceri International cu participarea a 7 tari – Romania, Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia si Bosnia si Hertegovina,, „unul din cele cele mai mari evenimente de acest gen din sistemul cameral european”, dupa cum l-a apreciat presedintele ICOC.

Evenimentul se doreste a fi o platforma de business networking ale carei obiective urmaresc stimularea si valorificarea initiativelor de afaceri si investitii intre tari si regiuni. Sectoarele economice vizate sunt: energie, agricultura si industrie alimentara, IT&C, industrie, altele.

Presedintele Camerei de Comert Istanbul a exprimat intreaga deschidere pentru atragerea unui numar cat mai mare de firme turcesti care sa participe la eveniment si a acceptat invitatia de a veni la Timisoara. Totodata, CCIAT va beneficia si de sprijinul si implicarea in aceste demersuri a Consiliului pentru Relatii Economice Externe al Turciei (DEIK).

Saptamana viitoare, dna Florica Chirita va avea la Belgrad o serie de intalniri cu conducerile Camerei de Comert si Industrie Belgrad si Camerei de Comert si Industrie a Bosnia si Hertegovina cat si cu reprezentanti din board-ul  Camerei de Comert Nationale a Serbiei, iar in perioada 27 – 29 februarie se va afla la Bucuresti unde se va intalni cu Ufuk Tandogan, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania, cu Sebastian Metz, director general al Camerei de Comert Romano – Germane – AHK Romania si cu Roberto Musneci, presedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania – intalniri referitoare la participarea la Forum a firmelor din tarile lor. (CCIA Timis, Rodica Olinic)

 

 


 

 

Informatii suplimentare la tel. 0372 185 285, e-mail: ccoroian@cciat.ro, dra Cristina Coroian – director Cabinet presedinte CCIAT.

Leave a Reply