Primaria Dumbravita a castigat cea mai mare finantare din istoria localitatii: 37 milioane de lei, pentru extinderea retelelor de apa si canal

Primaria Comunei Dumbravita (foto, primar Horia Bugarin) a castigat cea mai mare finantare din istoria localitatii, fonduri europene prin PNRR, pentru modernizarea si extinderea retelelor de apa si canal: 37 de milioane de lei!


Valoarea totala a proiectului de modernizare si extindere a retelelor de apa si canalizare este 43,2 milioane de lei, din care 37.726.461 de lei reprezinta fonduri nerambursabile prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Toata documentatia pentru obtinerea acestei finantari a fost realizata in 2022, in doar 2 luni, (noiembrie, decembrie) si depusa imediat la PNRR. Evaluarea a durat 1 an si 3 luni.

In perioada urmatoare contractul va fi semnat si scoasa la licitatie proiectarea si executia lucrarilor. In paralel se obtin avizele necesare emiterii autorizatiei de construire si in vara, la finalizarea licitatiei, demareaza lucrarile care dureaza maxim 2 ani, conform contractului.

Reteaua de apa uzata se va realiza in sistem gravitational, pe o lungime de 8.658 de metri, si prin presiune, pe o lungime de 14.175 de metri. Se vor construi 18 statii de pompare a apelor uzate si 18 camine decantor, pentru realizarea unei evacuari cat mai eficiente a apelor uzate de pe teritoriul vizat.

Reteaua de distributie de apa potabila se va realiza pe o lungime de 6.976 de metri si se vor monta 23 de hidranti supraterani de incendiu. Sunt prevazute 174 de camine de vizitare si 35 de camine de vane. Aceste camine ajuta la izolarea tronsoanelor in caz de mentenanta, la eliminarea surplusului de aer din retea, precum si la o amorsare eficienta a retelei. (I.P.)

Leave a Reply