Webinare pentru dezvoltarea personala si servicii de consiliere individuala in cariera a elevilor din intreaga tara, propuse de Universitatea de Vest din Timisoara (UVT)

Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) a dezvoltat in acest an programul integrat „UVT pentru elevi”, dedicat elevilor din intreaga tara, in cadrul parteneriatului pe care il dezvolta cu mediu preuniversitar. Acest amplu program este format din:


  • sesiuni de pregatire pentru examenul de bacalaureat,

  • concursuri dedicate elevilor,

  • webinare de dezvoltare personala si consiliere individuala in cariera.

In urmatoarele saptamani, prin organizarea Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC) din Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) se va derula noua serie de webinare dedicate dezvoltarii personale a elevilor, utile pentru orientarea viitoarelor optiuni in legatura cu continuarea traseului lor educational. Astfel, echipa Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera din UVT vine in sprijinul elevilor si ii invita sa participe la noua serie de webinare de dezvoltare personala, conform programului de mai jos: 

  •       13 martie 2024: Secretul unei vieti implinite
  •       20 martie 2024: O calatorie catre sine
  •       27 martie 2024: Cum sa treci peste lipsa de motivatie?
  •       3 aprilie 2024: Care este motorul in procesul decizional al carierei mele?
  •       10 aprilie 2024: Cum sa te imprietenesti cu emotiile tale?
  •       17 aprilie 2024: Timpul: inamic sau prieten?
  •       24 aprilie 2024: In era digitala, merita sa vin fizic la universitate?
  •       8 mai 2024: Alegerea programului de studii potrivit
  •       10 iulie 2024: Alegerea programului de studii potrivit

Toate aceste activitati se desfasoara online, saptamanal (in fiecare zi de miercuri), incepand de la ora 15.

Pentru a participa la acest program, ii invitam pe toti elevii interesati sa completeze acest FORMULAR DE INSCRIERE, unde vor fi specificate ariile de interes. Datele de conectare vor fi transmise prin e-mail participantilor inscrisi.

Totodata, Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC) din UVTofera servicii de consiliere individuala in cariera elevilor sau altor aspiranti la studii universitare care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educational si profesional. Programarea unei sedinte de consiliere individuala in cariera se poate face prin completarea ACESTUI FORMULAR.

UVT vine in sprijinul elevilor care se pregatesc sa-si dezvolte traseul educational si le propune un pachet valoros de webinare pentru dezvoltarea personala si servicii de consiliere individuala, prin care vor primi asistenta specializata si vor fi sustinuti in luarea viitoarelor decizii, mai informate si mai asumate.

Toate aceste servicii de consiliere sunt gratuite si ii vor ajuta sa fie constienti de caracteristicile lor personale, aptitudinile si dorintele care ii motiveaza, pentru buna orientare educationala. Ii asteptam pe toti elevii interesati sa participe la aceste sesiuni de cunoastere si orientare pentru viitor”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

In plus, UVT pune la dispozitie in mod gratuit tuturor celor interesati platforma de testare psiho-vocationala YTM – o platforma de testare psiho-vocationala dezvoltata de UVT special in vederea generarii unor rapoarte cu privire la interesele, abilitatile si aptitudinile utilizatorilor, cu scopul orientarii spre un anumit traseu educational si profesional.

Detaliile despre toate evenimente viitoare dedicate elevilor pot fi accesate AICI.

(UVT, Horea Bacanu)

Leave a Reply