Atentie, soferi! Consiliul Judetean Timis investeste inca 331.000 de lei in sensurile giratorii de pe soseaua Timisoara – Giroc

Consiliul Judetean Timis anunta soferii ca, de luni, 26 februarie, vor fi demarate lucrari suplimentare de amenajare a doua sensuri giratorii provizorii amplasate pe DJ 595 din localitatea Giroc. Este vorba de intersectiile dintre Calea Timisoarei cu bulevardele Aviatiei, Soarelui si cu strazile Jupiter si Neptun.


Interventia va dura cel mult 15 zile, perioada fiind aleasa pentru a corespunde cu vacanta scolara, din dorinta de a reduce cat de mult posibil impactul asupra traficului si asa dificil din zona.

Pentru ca deserveste o localitate foarte importanta, Calea Timisoarei din Giroc reprezinta o prioritate pentru Consiliul Judetean. Acesta a fost motivul pentru care, anul trecut am agreat, la solicitarea Primariei Giroc, sa intervenim pentru salvarea de vieti omenesti, numarul de accidente inregistrat pe drumul judetean fiind unul in crestere.

Solutia inaintata atunci catre Consiliul Judetean a fost introducerea a patru sensuri giratorii provizorii. Din pacate, acestea au ingreunat inacceptabil de mult traficul deoarece au anulat cate o banda pe sens. Intentiile noastre au fost cele mai bune, am vrut sa facilitam accesul locuitorilor din cartierele noi catre artera principala, insa dupa monitorizarea si analizarea traficului a devenit clar ca nu putem lasa lucrurile asa.

In consecinta am gandit o varianta in care sa pastram ideea initiala dar sa fluidizam circulatia: inchidem doua giratii provizorii si le largim la doua benzi pe cele ramase. Totodata, insist pentru accelerarea de catre primaria Giroc a asfaltarii unor rute alternative pentru Calea Timisoarei. Girocenii merita, si acei din vatra localitatii si acei care locuiesc in cartierele noi, sa se bucure de o infrastructura potrivita asigurata de administratia locala” a spus Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Pentru fluidizarea circulatiei s-au ales urmatoarele solutii tehnice: in cazul giratiilor cu str. Neptun si bd. Aviatiei, se va trece la doua benzi de circulatie cu o latime de 3 metri. Cele doua minigiratii cu str. Jupiter si bd. Soarelui vor fi desfiintate, urmand sa se revina la starea initiala a drumului, fara separatoare.

In privinta intrarii catre statia ISU, de pe partea stanga a DJ 595, pe carosabil se va trasa hasura de „oprire interzisa”.

Lucrarile sunt realizate de SC Strabag, costul acestora fiind de 331.570,05 lei. Pe perioada de executie se va circula in conditii de santier, in functie de indicatoarele din teren. Eventualele restrictionari de trafic vor fi semnalizate suplimentar. (I.P.)

Leave a Reply