Dani Alves, fosta vedeta de la FC Barcelona, 4 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru violarea unei femei intr-un club de noapte

Dani Alves, fostul jucator al Barcelonei si al nationalei Braziliei, a fost condamnat la inchisoare, azi, de o instanta din Spania, dupa ce a fost gasit vinovat de agresiune.


Pedeapsa pronuntata de magistratii din Catalonia este de 4 ani si jumatate de inchisoare. Dupa executarea pedepsei privative de libertate, Alves va fi timp de alti cinci ani sub eliberare conditionata. Condamnatului i s-a interzis pentru de noua ani sa se apropie de victima sa si a fost obligat la o despagubire de 150.000 de euro catre aceasta.

Decizia de joi poate fi atacata cu apel.

Alvez a fost acuzat de viol comis asupra unei femei intr-un club de noapte din Barcelona, in decembrie 2022. Aparatorii sai au cerut si au obtinut incadrarea faptei ca agresiune sexuala, noteaza presa internationala.

Dani Alves, inchis de peste un an, in contextul suspiciunilor ca ar putea fugi din Spania. Fostul fundas dreapta, in varsta de 40 de ani, a fost arestat in ianuarie 2023 si de atunci a ramas in inchisoare. Tribunalul i-a refuzat de mai multe ori eliberarea conditionata, in contextul suspiciunilor ca acuzatul ar putea fugi in Brazilia, tara care nu isi extradeaza cetatenii.

Pe parcursul procesului, Alves a negat acuzatiile de viol. El a recunoscut, totusi, ca a avut o relatie intima cu victima, insa sustine ca a fost o relatie consensuala. (I.P.)

Leave a Reply