Cetatenii din Ucraina cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, interzis sa se mai apropie la mai putin de 5 km de granita cu Romania

Cetatenii ucraineni cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, care pot fi recrutati pentru a participa la razboi, au interdictia de a se apropia la o distanta mai mica de cinci kilometri de frontiera cu Romania si Republica Moldova, potrivit unui ordin semnat de seful Serviciului de Stat de Frontiera din regiunea Cernauti, informeaza Agerpres.


Masura a fost luata pe fondul cresterii ingrijoratoare a numarului de cazuri de persoane care incearca sa paraseasca tara, pentru a nu se inrola in armata.

Potrivit ordinului, este interzisa „intrarea persoanelor pe o fasie de teren desemnata de-a lungul frontierei de stat, inclusiv in scopuri turistice, recreative, pescuit, cu exceptia: persoanelor care locuiesc sau lucreaza permanent sau temporar in hotarele acesteia, cu conditia sa detina autorizatia corespunzatoare eliberata de detasamentul de frontiera; proprietarii de terenuri situate in fasie, cu conditia sa detina autorizatia corespunzatoare eliberata de detasamentul de frontiera”.

De asemenea, Politia de Frontiera din Cernauti a interzis circulatia autovehiculelor in zona de granita, cu exceptia celor care se afla in punctele de trecere a frontierei. Restrictiile sunt valabile pe raza localitatilor de frontiera Selyatynsk, Beregometsk, Krasnoilsk, Chudeysk, Petrovetsk, Suchevensk, Kamianetsk, Hlybtsk , Tereblechansk, Tarasansk, Hertsaivsk, Vancikovetsk, Mamalygivsk, Livenetsk, Kelmenetk, Sokiryansk, Vaskovetsk, Cernauti, Dnistrovsky, Vyzhnytsky din regiunea Cernauti. (I.P.)

Leave a Reply