PSD Timis, campanie de racolari fara precedent: Peste 20 primari si viceprimari de la alte partide vor candida din partea PSD la alegerile locale din acest an

PSD Timis continua campania de racolari, in vederea consolidarii organizatiei, pentru a obtine un scor cat mai bun, la alegerile locale, din luna iunie, care sa le permita castigarea Consiliului Judetean. Astfel, dupa ce, ieri, primarii alesi pe listele PNL, in 2020, Luchian Savu (Sandra) si Petru Roman (Deta) au trecut in partea stanga a esichierului politic, astazi, aproape 20 de primari si viceprimari de la PNL, USR, PRO Romania, PMP sau Partidul Republican, au anuntat ca la alegerile locale din 9 iunie vor candida din partea PSD.


Fara foarte multe discutii suplimentare, am bucuria si onoarea sa ii am alaturi de mine pe acesti primari si viceprimari din localitati din Timis, care s-au dedicat comunitatilor care i-au ales. Am bucuria sa-i am alaturi de mine pe primarul din Liebling, Ion Munteanu. Il avem pe primarul din Tomesti, o voce marcanta din PNL Timis.

Atunci cand am avut discutii cu el mi-a spus ca ma va critica atunci cand gresesc. Este primarita comunei Foeni. Primarul comunei Uivar, Bogdan Savulescu. Mai este cu noi primarul comunei Varias, Nicu Birau.

In ceea ce priveste viceprimarii care vor candida din partea PSD, de la Uivar, Petru Manuel Carlan, de la Jamu Mare, de la Sanandrei – Iosif Minich, de la Gottlob – Cristian Cerba, de la Voiteni – Iulian Olaru, de la Sacalaz Adrian Buboi Dumitru, Eugen Iercu de la Masloc, Cosmin Chira de la Remetea Mare, care il are alaturi de dansul si pe domnul primar, care este la al patrulea mandat, care preda stafeta viceprimarlui sau. Sunt 19 – 20 de primari si viceprimari, majoritatea PNL, care vor candida in 2024 din partea PSD”, a anuntat presedintele PSD Timis Alfred Simonis.

Anuntul lui Simonis vine dupa ce vineri primarul orasului Deta, Petru Roman si fostul primar de la Sandra, Luchian Savu, au anunta ca vor candida pentru un nou mandat sub sigla PSD la alegerile locale din acest an, ei fiind alesi din partea PNL.

Astfel, dupa anuntul de sambata, vor candida sub sigla PSD urmatorii primari in functie: Saveta Moldovan (USR) – Foeni, Bogdan Savulescu (PMP) – Uivar, Nicolae Birau (PRO Romania)- Varias, Bono Cucalan (PNL)- Dudestii Vechi, Ioan Munteanu (PNL) – Liebling, Costel Medelean (PNL) – Tomesti, Sargean Tanasin (Partidul Republican) – Cenei si Ionica Breje (PNL) – Checea. Acestora li se alatura primarul PNL din Deta, Petru Roman (PNL) si primarul suspendat din Sandra, Savu Luchian (PNL).

Fostul primar liberal de Liebling, Gheorghe Munteanu a explicat de ce a ales PSD. „Am facut parte 20 de ani din PNL. Nu doresc sa critic niciun coleg din partid. Ma retrag din PNL si candidez de la PSD. De ce? Punctez – de cate ori am mai cerut cate una alta, ca nemultumirile duc la alta treaba, usa mi-a fost deschisa la PSD. De exemplu, la domnul Freddy Simonis. De cate ori m-a intalnit la Bucuresi mi-a spus. Un om de buna credinta, acum un tanar care vrea sa faca ceva pentru tara asta, pentru Timisul nostru, si consider ca merita sa sustin acest partid”, a spus Gheorghe Munteanu.

De asemenea, viceprimarii in functie care vor candida sub sigla PSD la alegerile locale din 9 iunie sunt: Petru Manuel Catlan (PMP) – Uivar, Ababei Lucian (USR) – Jamu Mare,Iosif Minnich (PNL) – Sanandrei, Cristian Cerba (PNL) – Gottlob, Iulian Olaru (PNL) – Voiteg, Cosmin Chira (USR) – Remetea Mare, Adrian Boboi (PMP) – Sacalaz si Eugen Iercu (PNL) – Masloc.

PSD Timis urmeaza sa mai anunte alte transferuri, in zilele ce urmeaza. (Mara Ion)

Leave a Reply