Pericol in zona digului de protectie a Statiei de Epurare Jabar / ABA Banat, lucrari de consolidare a raului Timis in zona cu probleme

Administratia Bazinala de Apa Banat ( ABA Banat) a inceput interventia pe raul Timis pentru a opri eroziunea de mal produsa intr-o zona strategica din reteaua hidrografica a judetului.


In urma variatiilor de nivel al apei raului Timis, inregistrate in ultimele luni, a fost observata o eroziune de mal in zona Statiei de Epurare Jabar. Eroziunea se intinde pe circa 200 metri si pune in pericol digul de protectie al Statiei de Epurare.

Echipele Sistemului Hidrotehnic Lugoj actioneaza deja cu utilajele din dotarea Sistemului de Gospodarire a Apelor Timis pentru consolidarea malului stang, care va fi refacut cu materialul aluvionar adus de apa, depus in timp pe malul drept al raului Timis.

Cu acest prilej vor fi executate si lucrari de reprofilare a albiei raului Timis in aceasta zona. Scopul este acela de a creste capacitatea de transport si reducerea rugozitatii albiei raului Timis pentru a evita inundarea Statiei de Epurare la viituri.

Estimam ca lucrarile propuse vor continua toata luna martie. (ABA Banat)

Leave a Reply