Vaporasele Timisoarei, lansate din nou la apa de STPT. Plimbari relaxante pe Bega, pretul unui bilet fiind de… 1 leu

Vaporasele Timisoarei si-au reluat activitatea, de la 1 martie, dupa o scurta pauza de iarna, fiind lansate din nou la apa de Societatea de Transport Public Timisoara (STPT). Revenirea vaporetto-urilor pe Canalul Bega aduce o oportunitate minunata pentru locuitorii si vizitatorii orasului, care pot sa se bucure de plimbari relaxante pe Bega, descoperind in acelasi timp frumusetea peisajului urban.


Asadar, incepand cu data de 1 martie, s-a marcat inceputul oficial al sezonului de primavara pentru vaporasele care circula pe Bega, Primaria Timisoara oferind, astfel, o modalitate comoda si pitoreasca de a naviga prin oras. O ocazie perfecta pentru a sarbatori Martisorul impreuna cu cei dragi, savurand fiecare moment al plimbarii pe malurile raului.

Traseul curselor si graficul de circulatie sunt disponibile pe site-ul STPT – RATT, iar punctele de imbarcare sunt bine cunoscute de catre locuitori: Mihai Viteazul, Dacia, Corneliu Coposu, Vasile Parvan, Catedrala, Sfanta Maria si Stefan cel Mare.

Astfel, fie ca doriti sa faceti o plimbare relaxanta pentru a admira peisajul urban, sa va bucurati de timpul petrecut in compania celor dragi sau sa explorati orasul dintr-o perspectiva diferita, vaporasele va stau la dispozitie pentru a va oferi o experienta de neuitat pe apele raului Bega.

Pretul unui bilet pentru o calatorie cu vaporasul, in regim de transport public, pe cursul raului Bega, pe raza Timisoarei, este de doar 1 leu.

Vaporasele vor face si curse de agrement, tot pe Bega, insa nu doar pe teritoriul Timisoarei, ci pana la ecluza de la Sanmihaiu Roman. O astfel de călătorie dureaza 2 ore, iar pretul unui bilet va costa 30 de lei pentru un adult, 10 lei pentru copii, iar persoanele cu dizabilitati, copiii cu varsta sub 7 ani, elevii, studentii si pensionarii de pe raza judetului Timis vor beneficia de gratuitate, pe baza documentelor doveditoare.

Un vaporas care circula pe Bega are o capacitate de 50 de persoane, iar Societatea de Transport Public Timisoara are in administrare 7 vaporase.

Asadar, luati-va familia si prietenii si pregatiti-va pentru o plimbare de martisor pe vaporasele Bega. O experienta autentica si reconfortanta va asteapta, iar frumusetea orasului Timisoara va va incanta in fiecare clipa a calatoriei. (I.P.)

Sursa foto: timisoarastiri.ro

Leave a Reply