Perchezitii la samsarii de masini din Timis! VEZI cate autoturisme au fost ridicate de politisti in vederea confiscarii

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Timis, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, au efectuat astazi 21 de perchezitii domiciliare, in Bucuresti, Arad, Timisoara si comunele Sacalaz, Giroc si Mosnita Noua, in cadrul unui dosar penal care vizeaza savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.


„Din cercetarile in cauza a rezultat ca, incepand cu anul 2021 si pana in prezent, prin intermediul unor societati comerciale, ar fi fost efectuate achizitii intracomunitare de autoturisme rulate din tari ale Uniunii Europene, cu preponderenta din Franta, care ar fi fost comercializate, ulterior, pe teritoriul Romaniei, fara inregistrarea tranzactiilor in evidenta contabila a societatilor, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor aferente catre bugetul de stat”, a transmis IPJ Timis.

Investigatiile vizeaza doua persoane fizice si patru persoane juridice. In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate bunuri mobile si imobile, 84.300 de lei, 140.705 euro, 121 de autoturisme, 33 de telefoane mobile, noua laptopuri, un desktop, doua tablete, un server, trei DVR, 1,9 kilogram tutun maruntit, doua arme, din care una letala – calibru 7.65 mm provenienta Spania si una neletala, supusa autorizarii de calibru 8 mm, 60 de cartuse de vanatoare, 38 de cartuse neletale si sase cartuse letale, documente contabile si referitoare la achizitionarea, transportul si instrainarea mai multor autoturisme, placute cu numar de inmatriculare franceze.

Ulterior, au fost conduse la sediul Inspectoratul de Politie Judetean Timis, in vederea audierii, sapte persoane. Activitatile au beneficiat de sprijinul politistilor Serviciului de Investigatii Criminale, ai Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, ai Serviciului pentru Actiuni Speciale, ai Politiei Municipiului Timisoara si ai Serviciului Criminalistic, precum si inspectorilor din cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala 5 Deva si ai Directiei Regionale a Vamilor Timisoara. (I.P.J. Timis)

Leave a Reply