EXCLUSIV: Interlopul timisorean Alin Huc (Oita) a fost retinut in Spania, in urma unei operatiuni reusite a politistilor din Almeria

Politia Nationala din Almería, Spania, a anuntat succesul operatiunii privind arestarea interlopului Alin Huc (Oita), din Timisoara, pe numele caruia a fost emis un Ordin european de arestare si predare emis de autoritatile romane. Clasificat drept extrem de periculos de catre autoritatile romane, Huc a fost cautat pentru punerea in aplicare a unui mandat emis de Tribunalul Central de Instructiune numarul 4 din Madrid.


Evenimentele, care au avut loc in orasul Roquetas de Mar, la sfarsitul lunii februarie, dezvaluie o operatiune desfasurata in comun de Grupul IV si Grupul V a Brigazii Provinciale a Politiei Judiciare din Almería.

„Grupurile de investigatii ale Postului National de Politie din Almería, insarcinate printre alte actiuni cu localizarea si retinerea cetatenilor straini cu ordine de extradare in vigoare, au primit alerta cu privire la noul ordin de arestare emis de autoritatile romane, care a declansat toate procedurile pentru a descoperi locatia individului.

Aceasta persoana este acuzata ca a condus un grup infractional care a planificat o tentativa de omor, dobandirea unei arme de foc si supravegherea savarsirii faptei crude. In ciuda gravitatii ranilor sale, victima a reusit sa supravietuiasca tentativei de omor. Munca Grupului IV si Grupului V s-a concentrat pe localizarea acestui individ periculos si, in acest scop, au fost infiintate diverse dispozitive de supraveghere in zona Roquetas de Mar care au permis in cele din urma sa fie localizat in respectivul municipiu.

De mentionat ca detinutul si-a modificat considerabil aspectul, schimbandu-si radical imaginea pentru a nu avea acelasi aspect care aparea in bazele de date ale autoritatilor reclamante si astfel sa nu fie recunoscut. La fel, persoana acum retinuta si-a minimalizat relatiile sociale pentru a-i ingreuna identificarea si localizarea, desfasurandu-si activitatile in mod discret. Procedurile politienesti corespunzatoare au fost trimise la Instantele Centrale de Investigatie ale Tribunalului National din Madrid, acesta fiind organul competent pentru acest tip de actiuni internationale.

Brigada Provinciala de Politie Judiciara subliniaza succesul acestei operatiuni, subliniind importanta cooperarii internationale in lupta impotriva crimei organizate si reafirmandu-si angajamentul fata de securitatea cetateneasca”, se mentioneaza intr-un articol publicat, in urma cu doua zile, de ziarul La Voz de Almeria.

Reamintim ca liderul interlop Alin Huc (Oita) a fost condamnat, anul trecut, de Tribunalul Timis, la 9 ani si opt luni de inchisoare, pentru instigare la omor calificat, fiind acuzat ca ar fi angajat un asasin pentru a-l ucide pe Crihan Jean Florin. Motivul: ar fi refuzat sa investeasca un milion de euro intr-o afacere cu cocaina.

“Alin Huc ar fi procurat un pistol marca Walther 75, iar Flucsa Sorin l-ar fi racolat pe inculpatul Aivanoaei Nicolae, pe care i l-a prezentat lui Alin Huc, care l-a determinat ca in schimbul unui autoturism Mercedes sa o ucida pe partea vatamata.

Ulterior, Huc si Aivanoaie s-ar fi deplasat la Milano, la locuinta unui cetatean roman, cunoscut sub apelativul “Tarzan”, cu ajutorul caruia au improvizat un poligon, unde Aivanoaei Nicolae a fost instruit in manuirea armelor de foc. In 17.04.2014, Huc Alin Ciprian, impreuna cu Nisipasiu Florin Cristian, Miclea Cosmin Ioan zis Ceaki, Flucsa Nicolae Sorin s-ar fi deplasat in localitatea Rivoltella din Desanzano del Garda, Brescia, unde aveau indicii ca partea vatamata se afla”, se mentioneaza in referatul de arestare emis pe numele liderului operatiunii, Alin Huc. (V.E.)

Sursa foto: La Voz de Almeria

Leave a Reply