Un oltean s-a inscris la facultate cu o diploma de bacalaureat falsa, cumparata din piata cu 500 de lei

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova au renuntat la urmarirea penala intr-un dosar de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, la care lucrau de anul trecut, dupa ce au constatat ca ”nu exista interes public” in acest caz, iar cercetarile ar implica cheltuieli mai mari decat prejudiciul produs.


Este vorba despre un barbat care s-a folosit de o diploma de Bacalaureat falsa, cumparata din piata cu 500 de lei, cu care s-a inscris la Universitatea ”Spiru Haret”. A fost declarat admis, iar timp de trei ani a studiat Contabilitate si Informatica de Gestiune.

Problemele au aparut la finalul studentiei, in momentul cand proaspatul economist a mers sa-si ridice diploma. Atunci a fost avertizat de catre secretara facultatii ca exista o problema legata de dosarul sau, motiv pentru care va fi exmatriculat si nu va mai fi admis la alt program de studii.

Angajatii facultatii verificasera autenticitatea diplomei la liceul din Bucuresti, care au confirmat ca respectivul nu fusese niciodata elevul acelei scoli.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova au inceput urmarirea penala cu privire la fapta barbatului, in primavara anului 2023. Barbatul si-a recunoscut fapta, mentionand ca a vrut neaparat sa urmeze cursurile unei facultati pentru a-l ajuta la dosarul de pensionare. Individul a declarat procurorilor ca si-a cumparat diploma din piata din Craiova, de la un anume barbat cunoscut in zona drept ”profesorul”.

Contra sumei de 500 de lei, vanzatorul de diploma i-a adus in cateva zile documentele care atestau faptul ca a absolvit un liceu teoretic din Bucuresti: foaia matricola si diploma de Bacalaureat. L-a avertizat, insa, sa nu foloseasca documentele pentru a se inscrie la o universitate din cadrul MAI sau MApN, dar le poate utiliza la facultati ”civile”.

Prin confirmarea renuntarii la urmarirea penala, omul a fost exonerat de orice acuzatie. Judecatoria Craiova a validat hotararea procurorilor de renuntare la urmarirea penala, decizia fiind definitiva. (G.I.)

Leave a Reply