Doi profesori de la Facultatea de Drept din Timisoara, in echipa de experti care a reprezentat Romania in dosarul Rosia Montana

Doi profesori de la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara au facut parte din echipa de experti a Romaniei care a castigat procesul cu Gabriel Resources in dosarul Rosia Montana. Dupa cum se stie, aceasta victorie de la Tribunalul International de Arbitraj de la Washington, intr-un dosar in care se cereau daune de miliarde de dolari, aproape ca a falimentat compania canadiana.


Dupa cum a dezvaluit, azi, pe pagina sa de Facebook, avocatul Mihai Pasca, este vorba despre prof. univ. dr. Irina Sferdian si conf. dr. Lucian Bojin, a caror contributie la castigarea procesului de la Washington nu ar trebuie trecuta cu vederea.

Felicitari, Irina Sferdian si Lucian Bojin! Nu s-a vorbit despre voi in ultimele zile, in care au fost impartiti laurii victoriei pentru litigiul castigat de Romania in cazul Rosia Montana. Desi ar fi trebuit. Pentru ca alaturi de echipele de avocati care au stabilit strategia de aparare, al caror merit este incontestabil, ati fost si voi, cei din echipa de experti a Romaniei, experti in materia dreptului national.

Iar reusita este si rodul muncii voastre. Si nu cred ca e usor sa ajungi sa fii numit expert in drept national si sa fii trimis de tara ta sa ii aperi interesele in litigii internationale. E o responsabilitate imensa si, chiar daca simplul fapt ca ati fost acolo reflecta pentru oricine valoarea pregatirii voastre, un multumesc trebuie sa va fie adresat! Asadar, multumesc! Sunt mandru si onorat sa va cunosc!”, este mesajul avocatului Mihail Pasca.

Potrivit informatiilor aflate pe pagina de internet a Facultatii de Drept din Timisoara, Irina Sferdian a absolvit Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davilla” Bucuresti (1992) si Facultatea de Drept, Universitatea de Vest Timisoara (2000).

Din anul 2004 este doctor in drept Magna Cum Laudae, al Universitatii de Vest din Timisoara. In prezent este Profesor universitar si Director al Departamentului de Drept privat, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timisoara, notar public in Camera Notarilor Timisoara, formator la Institutul Notarial Roman si membru al Asociatiei „Henri Capitant” a Prietenilor Culturii Juridice Franceze.

A fost avocat in Baroul Timis (2000-2009) si arbitru la Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Timis (2006-2008).

Conf. dr. este licential al Facultatii de Drept a UVT, avocat in Baroul Arad, iar materiile predate studentilor sunt Drept international public, Protectia internationala a drepturilor omului si Organizatii si relatii internationale. (G.I.)

One thought on “Doi profesori de la Facultatea de Drept din Timisoara, in echipa de experti care a reprezentat Romania in dosarul Rosia Montana

Leave a Reply