Florin Salam, retinut pentru 24 de ore! Manelistul este acuzat ca ar fi incasat mii de euro pentru a canta la nunti, insa nu si-a onorat intelegerile

Florin Salam a fost retinut, astazi, dupa perchezitiile facute de politistii din Bucuresti, la el acasa, dar si in alte locatii, in dosarul de inselaciune in care este acuzat ca a luat bani de la oameni, insa nu si-a onorat angajamentele.


Florin Salam a fost adus, in aceasta dimineata, cu mandat, la Sectia 2 Politie Bucuresti, dupa o serie de perchezitii desfasurate de anchetatori, una dintre ele fiind chiar la manelist acasa.

El este acuzat, din nou, de inselaciune, dupa ce trei persoane au depus reclamatii impotriva sa, pentru ca i-ar fi dat bani ca sa cante la evenimente, insa nu si-a onorat angajamentele si nici nu le-a returnat banii.

Astfel, in aceasta dimineata, politistii din Bucuresti au facut trei perchezitii, una la Florin Salam acasa, si doua la apropiati ai acestuia, de asemenea, suspecti in dosar.

Dupa audierile de la Sectia 2, Florin Salam a aflat ca va fi retinut pentru 24 de ore, iar ulterior va fi prezentat procurorului de caz, care va decide daca il va duce pe manelist in fata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

“Astazi, 14 martie 2023, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 2 Politie pun in aplicare trei mandate de perchezitie domiciliara, in Municipiul Bucuresti,  intr-un dosar penal in care sunt efectuate cercetari privind savarsirea a trei infractiuni de inselaciune, prejudiciul fiind de aproximativ 18.000 de euro.

In fapt, la nivelul Sectiei 2 Politie au fost inregistrate plangerile a trei persoane care sesizau faptul ca ar fi platit anumite sume unui barbat, pentru prestarea unor servicii muzicale, insa acesta nu si-ar fi onorat intelegerile si nici n-ar fi restituit banii primiti. Sesizarile au fost depuse in zilele de 12 aprilie 2023, 16 ianuarie 2024 si  21 februarie 2024.

Astfel, in urma cercetarilor si investigatiilor desfasurate, in sarcina barbatului banuit de comiterea faptelor s-a stabilit urmatoarea activitate infractionala:

  • in cursul zilei de 21 iulie 2020,  in timp ce se afla in incinta unui restaurant din Sectorul 1, in urma unei intelegeri verbale cu o persoana, aceasta i-ar fi platit barbatului, cu titlu de avans, 3.000 de euro pentru prestarea unui program muzical, in vara anului 2021, la o  petrecere. Ulterior, banuitul nu si-a respectat promisiunea si nu i-ar fi returnat persoanei vatamate suma incasata.

  • la data de 28 ianuarie 2023,  o alta persoana ar fi mers la locuinta barbatului, iar in urma unei intelegeri verbale, i-ar fi platit acestuia cu titlu de avans, 10.000  de euro pentru a presta servicii muzicale in data de 13 august 2023, insa in seara respectiva, barbatul nu s-ar fi prezentat si nici nu a returnat banii persoanei vatamate.

  • la data de 14 mai 2023,  una dintre persoanele vatamate ar fi mers la locuinta banuitului,  iar in urma unei intelegeri verbale, i-ar fi platit acestuia cu titlu de avans 25.500 de  lei,  pentru a presta servicii muzicale, in data de 29 septembrie 2023, insa barbatul nu s-ar fi prezentat si, ulterior, nici nu ar fi restituit banii primiti.

Din cercetari, s-a stabilit ca banuitul ar fi savarsit faptele in complicitate cu alti doi barbati.

In vederea administrarii materialului probator, in aceasta dimineata, vor fi puse in executare trei mandate de perchezitie domiciliara, urmand ca persoanele vizate sa fie conduse la audieri, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

Cercetarile sunt continuate de catre Sectia 2 Politie,  sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, sub aspectul savarsirii a trei infractiuni  de inselaciune.

Facem precizarea ca efectuarea perchezitiei domiciliare este o etapa in cadrul procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar solutionarii cauzei, care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se arata intr-un comunicat al Politiei.

Florin Salam, cercetat in alte doua dosare penale

In ultima perioada, problemele penale par sa se tina scai de manelistul Florin Salam. Pe 8 februarie 2024, el a fost dus la Politie intr-un alt dosar de inselaciune, dupa ce, ca si in cazul de astazi, o persoana l-a acuzat ca i-a dat bani sa cante la un eveniment, iar manelistul nu s-a prezentat si nici nu i-a returnat banii.

Salam a fost audiat la acea data, insa ulterior a fost lasat in libertate.

In luna ianuarie, Florin Salam a fost acuzat de o tanara ca ar fi batut-o in camera unui hotel din Bucuresti.

”Am facut atac de panica de dimineata. Deci va rog sa ma credeti chiar nu sunt ok. Pe 1 (n.r. ianuarie), in prima seara a anului, nimeni nu isi doreste sa i se intample chestia asta, adica sa iti incepi anul asa si mergi la un om care pare, atentie, pare ok si te duci acolo si vezi un monstru”, a declarat atunci tanara care l-a acuzat pe Salam ca a batut-o. (V.E.)

Leave a Reply