Dezbatere la Universitatea de Vest din Timisoara: Oportunitatea dezvoltarii Asistentei Sociale militare in Romania

Departamentul de Asistenta Sociala de la Facultatea de Sociologie si Psihologie din UVT organizeaza o dezbatere, in premiera nationala, sub titlul: „Oportunitatea dezvoltarii Asistentei Sociale militare in Romania”.


Evenimentul va avea loc luni, 18 martie 2024, de la ora 15, in Aula Magna a UVT, si va fi urmat de alte intalniri la care vor fi invitati factori de decizie din cele doua domenii. Participantii la dezbaterea organizata sunt cadre didactice universitare, studenti, asistenti sociali si alte categorii de persoane interesate, intrarea fiind libera.

Asistenta Sociala Militara este un subdomeniu cu traditie in SUA unde incepand din Al Doilea Razboi Mondial, militarii activi, veteranii si familiile acestora cu copii fiind printre cei care au beneficiat de sprijin profesional pentru depasirea unor situatii de criza sociala, economica, emotionala.

In contextul conflictului armat de la granita Romaniei si a mesajelor privind cresterea efectivelor cadrelor militare, cu toate efectele ce decurg de aici, UVT, prin Departamentul de Asistenta Sociala, organizeaza acest prim eveniment prin care vor fi evaluate nevoile existente si oportunitatea necesitatii preluarii bunelor practici nord americane in acest domeniu.

Dezbaterea va fi moderata de directorul Departamentului de Asistenta Sociala din Universitatea de Vest din Timisoara, prof. univ.dr. Cosmin Goian, avandu-i ca invitati pe prof.dr. Viorel Prelici – teoretician si fondator al invatamantului de specialitate din Banat, cunoscator al sistemul de asistenta sociala din SUA.

De asemenea, vor mai participa si invitati de la ISU Banat, locotenent colonel Irina Vastag, psiholog si doctor in sociologie cu experienta in interventia in situatii de criza si maior MApN in rezerva dr. Eugen Bucur, cu experienta atat in activitatile militare cat si in serviciile de asistenta sociala adresate copiilor si adultilor in dificultate.

 

INFO – Persoana de contact: prof.univ.dr. Cosmin Goian (cosmin.goian@e-uvt.ro).

Leave a Reply