Fiica unei procuroare de la DIICOT, acuzatii grave la adresa judecatoarei Anca Nacu, de la Curtea de Apel Timisoara, dupa o solutie de achitare intr-un dosar de talharie

Hotararea definitiva a Curtii de Apel Timisoara intr-un dosar de talharie, in care victima a fost o avocata din Baroul Timis, a starnit un val de critici la adresa completului de judecata Anca Nacu – Laura Bogdan, in conditiile in care unul dintre judecatori ar fi fost incompatibil sa solutioneze acest dosar.


Potrivit victimei Laura Brehar, judecatoarea Anca Nacu ar fi trebuit sa se abtina de la judecarea acestei cauze, intrucat, mai mult de 10 ani, a fost colega de complet cu mama sa, Floarea Hodor, in perioada in care aceasta si-a desfasurat activitatea la DIICOT Timisoara.

De remarcat ca, inainte de inceperea dezbaterilor in apel, judecatorul Mircea Cretu s-a abtinut de la judecarea cauzei, tocmai pentru a inlatura orice suspiciune de subiectivism, in conditiile in care este in relatii de pretenie cu familia victimei.

„Respinge ca nefondat apelul declarat de partea civila Brehar Laura-Andreea, impotriva sentintei penale nr. 3626 din data de 14.12.2023 pronuntata de Judecatoria Timisoara in dosar nr. 3772/325/2022. In temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedura penala, admite apelul declarat de inculpatul Ivasco Gheorghe impotriva aceleasi sentinte.

Desfiinteaza sentinta penala apelata si rejudecand: Achita pe inculpatul Ivasco Gheorghe sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie calificata. Respinge actiunea civila formulata de partea civila Brehar Laura-Andreea. Obliga partea civila Brehar Laura-Andreea la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat in apel. Restul cheltuielilor judiciare avansate de stat, raman in sarcina statului. Definitiva”, se mentioneaza in Hotararea nr. 145/2024 din 05.03.2024.

Achitarea inculpatului Ivasco Gheorghe este cu atat mai surprinzatoare, acuza Laura Brehar, cu cat instanta de fond, Judecatoria Timisoara, l-a condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Am fost surprinsa nu doar eu, ci tot colectivul Baroului Timis de sentinta data de completul Nacu – Bogdan. Este supranumit completul groazei tocmai pentru ca nu da achitari si orienteaza pedepsele spre maxim. Intrucat suntem cunostinte, Anca Nacu ar fi trebuit sa formuleze cerere de abtinere, mai cu seama ca a fost colega de complet cu mama mea peste 10 ani, in perioada in care mama mea a fost procuror de sedinta la DIICOT.

Doamna judecator are o antipatie nejustificata pentru mine. Acum cativa ani, mi-a aplicat o amenda maxima de 5.000 de lei pentru ca nu m-am prezentat la un oficiu, apoi a facut si adresa la barou pentru a fi data in debit la Finante”, ne-a declarat Laura Brehar.

Avocata a fost victima unei fapte de talharie, in septembrie 2021, iar inculpatul Ivasco Gheorghe a fost retinut pentru 24 de ore, apoi a fost plasat sub control judiciar. In motivarea achitarii, judecatoarele de la Curtea de Apel atrag atentia ca, dupa fapta de talharie, victima ar fi tinut legatura cu inculpatul, ca nu a avut o atitudine de parte vatamata. Vom reveni… (G.I.)

Leave a Reply