Lansare de carte la UMF Timisoara / „Amprente pe spatiul gol. Medicina narativa: 10 povestiri”, de Göksel Altınısık

Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara si Editura „Victor Babes” anunta lansarea volumului intitulat „Amprente pe spatiul gol. Medicina narativa: 10 povestiri”, semnat de Göksel Altınısık si tradus in limba romana de conf. univ. dr. Gabriela-Mariana Luca, de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara.


Evenimentul va avea loc in data de 21 martie 2024, ora 17, in Amfiteatrul „Pius Brinzeu” (Sala Senatului), et. 1, la sediul Medicina 1 din Piata Eftimie Murgu, nr. 2.

Amfitrion al evenimentului va fi prof. univ. emerit dr. Dan V. Poenaru, iar alaturi de autoare, care va participa prin intermediul platformei online, vor lua cuvantul prof. univ. dr. Andrei Motoc, prorector al UMFVBT, conf. univ. dr. Claudiu Ariesan, prof. univ. dr. Paul Purea si conf. univ. dr. Gabriela-Mariana Luca.

Göksel Altınısık (Ergur) s-a nascut in Ankara, in anul 1969, in prezent, fiind specialist in boli pulmonare la Universitatea de Medicina din Pamukkale, Turcia.

Autor consacrat, Göksel Altınısık este semnatara a mai multor volume literare: „Singuratatea macului” – culegere de poeme, „Pe masura ce inimile noastre continua sa bata”, un prim volum de povestiri inspirat din cazuistica sa, si volumele de proza scurta „Oglinda mov”, „Caietul rosu”; „Oamenii sunt ceea ce spun”; „Povestiri vii”, publicate de Lakin Yayınları.

„Volumele cuprind scrieri in versuri si proza inspirate din viata profesionala, observatii de zi cu zi ale unor situatii cat se poate de reale si amprentate, sporadic, de metafora fictiunii. La volumul de versuri „Cel mai dificil duel” si la cel de povestiri „Unul dinlauntrul Celuilalt”, volume publicate la Mantis Yayınları, Göksel Altınısık a colaborat cu sotul sau, Ali Ergur.

Cea mai recenta lucrare a sa, „Pacientii COVID din spatele peretelui de sticla”, bazata pe teza sa de master in sociologie, a aparut la editura Raskolnikov Kitap. Göksel Altınısık (Ergur) apare in Dictionarul Noii Literaturi Turcesti si continua sa lucreze ca medic, scriitor si sociolog”, a precizat Gabriela-Mariana Luca. (UMF Timisoara, Diana Mihai – ofiter de presa)

Leave a Reply