Premiile Societatii Timisoara / Primarul Dominic Fritz, distins cu Premiul „Speranta”

Primarul Dominic Fritz a fost distins cu Premiul „Speranta”, in numele orasului Timisoara, o prestigioasa distinctie acordata de Societatea Timisoara.


Primesc cu multa emotie si recunostinta acest premiu in numele Timisoarei si al timisorenilor. Si, mai ales, cu marea gratitudine de a face parte din acest oras extraordinar. Am un mare respect pentru Societatea Timisoara, custodele Proclamatiei, un text inca actual, profund si vizionar.

Intotdeauna am privit premiile Societatii Timisoara ca pe flacara unei lumanari care s-a aprins si a adus lumina in anii intunecati de dupa 89, si care rezista de atunci ca un reper moral al societatii noastre”, a marturisit primarul Dominic Fritz la primirea prestigiosului premiu.

Premiul „Speranta” este un tribut adus tuturor timisorenilor si fiecarui individ in parte, recunoscand contributia acestora la modelul de convietuire multietnica al orasului. Timisoara a devenit un simbol al democratiei si al luptei pentru libertate, marcand evenimente istorice precum Revolutia din decembrie 1989, Proclamatia de la Timisoara 1990 si statutul sau de Capitala Culturala Europeana in 2023.

„Multumim Societatii Timisoara, dar si timisorenilor, cei care construiesc, zi de zi, acest „acasa” de care suntem mandri”, a transmis primarul Dominic Fritz intr-un mesaj de apreciere catre comunitate.

Trofeul care insoteste prestigiosul premiu „Speranta” este o creatie a regretatului sculptor timisorean Peter Jecza, cetatean de onoare al Timisoarei. (I.P.)

Sursa: stiriacum.ro

Leave a Reply