Alianta Dreapta Unita va fi pe buletinele de vot! Judecatorii ICCJ au anulat decizia Biroului Electoral Central, care a respins protocolul de constituire a aliantei

Inalta Curte de Casatie si Justitie a validat alianta electorala Dreapta Unita (USR – PMP – Forta Dreptei), admitand contestatia fata de decizia Biroului Electoral Central, care a respins protocolul de constituire a aliantei.


„Admite contestatia formulata de contestatorii Partidul Uniunea Salvati Romania, Partidul Miscarea Populara si Partidul Forta Dreptei impotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost indreptata prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024.

Anuleaza Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost indreptata prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Admite Protocolul de constituire a aliantei electorale – «Alianta Dreapta Unita USR-PMP-Forta Dreptei». Definitiva. Pronuntata astazi, 19 martie 2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”, se arata in decizia ICCJ.

„Alianta Dreapta Unita va fi pe buletinul de vot. Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat decizia nedemocratica a BEC, care, la cererea PSD si cu voturile PNL, a incercat sa ne impiedice sa participam la alegeri in alianta. PSD si PNL au crezut ca pot sa controleze orice, de la justitie la dreptul de a alege. Regimul lui Klaus Iohannis este atat de disperat incat a vrut sa ne scoata de pe buletinul de vot. Le este frica de schimbarea pe care o reprezentam” a transmis Catalin Drula marti, intr-un mesaj pe Facebook.

Duminica, Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Aliantei Dreapta Unita, anunta Catalin Drula, presedintele USR, spunand ca va ataca la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) decizia BEC.

„Respingerea protocolului Aliantei Dreapta Unita, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politica venit din partea lui Iohannis, Ciolacu si Ciuca, care arata intregii tari unde am ajuns cu starea democratiei. Dar le promit lor ca nu ne vor opri! Milioane de romani sustin o alternativa onesta la actuala putere. Noi avem solutiile corecte pentru a moderniza Romania si nu ne vom impiedica de scamatoriile institutiilor pe care le controleaza. In ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales inca din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul Bucuresti. Pe 2 februarie 2024, acelasi Tribunal Bucuresti a dispus biroului partidelor politice sa inregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusa in aplicare”, a scris Catalin Drula duminica, pe Facebook. (Mara Ion)

Leave a Reply